Sa presupunem ca salariata a optat pentru CCC de 2 ani si doreste, oricand inainte de finalizarea acestei durate, sa se intoarca la locul de munca, din motive personale.
Desigur, cel mai des, salariatele motiveaza decizia din considerente financiare. Indemnizatia de CCC este insuficienta pentru asigurarea unui trai confortabil, caz in care vor opta pentru intoarcerea la lucru.
Pentru angajator, nu exista nicio solutie pentru a intarzia acest termen, oricare ar fi motivul pentru care salariata decide sa reintre in activitate. Salariata care doreste sa revina din CCC anterior expirarii perioadei aferente nu va fi constransa sa isi schimbe decizia. Reintoarcerea se realizeaza pe baza unei cereri scrise si inaintate angajatorului.
In cadrul cererii se mentioneaza faptul ca se solicita incetarea suspendarii CIM.
Evident, salariata va fi reintegrata pe postul detinut anterior suspendarii CIM.
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
Codul Muncii republicat si actualizat la zi
Daca angajatorul a angajat o alta persoana care sa ii tina locul salariatei titular, pe perioada CCC, durata contractului acestei persoane va expira la momentul incetarii motivelor care au determinat suspendarea CIM al salariatei titular.
Concret, salariata poate reveni oricand la locul de munca si poate reintra oricand in concediu crestere copil pana la implinirea copilului a varstei de 2 ani respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap.
Nu uitati faptul ca angajatorul nu are voie sa concedieze salariata aflata in CCC sau care s-a intors la lucru si primeste stimulent de insertie.
Atentie si la faptul ca revenirea definitiva este momentul in care salariata nu mai poate reintra in concediu crestere copil. Din momentul revenirii definitive, se calculeaza perioada de 6 luni de interdictie la concediere pentru salariate.