Ministrul Muncii: contributiile pentru concedii si indemnizatii in Romania sunt de 0,85% din salariu

Mara Dobrin
Mara Dobrin
17 Mai 2017
17 Mai 2017
Mara Dobrin
Mara Dobrin
indemnizatie concediu medicalindemnizatii 2017indemnizatie ccc
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In Romania, contributiile pentru concedii si indemnizatii in Romania sunt la ora actuala de 0,85% din salariu, conform unor declaratii facute de ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, la TVR1.

Vasilescu a mai precizat ca pentru a ajunge sa platesti sume de un miliard de lei vechi pe luna ar trebui sa cotizeze 200 de ani:

 "Ceea ce se intampla in Romania nu se mai intampla nicaieri in lume. Va dau cuantumul indemnizatiilor in Uniunea Europeana: in Austria — maximum 700 de euro, in Belgia — 770 de euro, Bulgaria — 174 de euro, Cehia — 280 de euro, Croatia — 353 de euro, Estonia — 390 euro, Franta — 392 de euro, iar cel mai mult in Germania — 1.800 euro si noi avem 35.000 de euro in plata. Letonia — 171 euro, Polonia — 90 de euro, Slovacia — 203 euro, Slovenia — 252 de euro si Ungaria — 90 de euro. In timp ce, in Elvetia, Finlanda, Grecia, Irlanda, Islanda, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Portugalia nu se acorda indemnizatii", a precizat ministrul muncii, conform Agerpres.

Barbatul din Sibiu care ia lunar o indemnizatie de 35.000 de euro nu este singurul caz de acest gen, a mai mentionat Olguta Vasilescu:

"Noi avem dosare la ora actuala pe care le cercetam inainte de a plati aceste sume de bani. Sunt foarte muti care vin cu aceste sume de 35.000 de euro pe luna pentru ca neexistand un plafon sau o baz[ de calcul foarte clara si calculandu-se la 85% din venituri, totul a fost scapat de sub control. Ma intreba ieri un coleg senator, fostul ministru Liviu Pop, ce ne-am face daca ar fi Messi in Romania si ar avea un venit de 30 de milioane de euro lunar, ar trebui sa-i dam 25 de milioane de euro indemnizatie de paternitate? I-am spus: da, conform legii cum este ea acum. Este clar ca trebuie sa corectam toate acestea", a mai precizat ministrul.


108.000 persoane (mame si tati) primesc indemnizatia minima care este la nivelul sumei de 1.200 de lei, iar cei care au indemnizatii de peste 10.000 de lei sunt in jur de 600 de persoane.

"Aici nu este vorba de economie ci este vorba de corectitudine pentru ca duse in calcul la nivelul veniturilor 85% este clar ca nu ai contribuit cu 85%. Daca aveti o afacere pe care o vindeti anul acesta, cum este cazul domnului din Sibiu cu 35.000 de euro, si dupa va ganditi sa intrati in concediu de paternitate veti primi indemnizatie de 85% din nivelul veniturilor, dar nu ai contribuit. Ceea ce am observat eu pe ce se vine acum in plata, sunt mame care in ultimele luni de sarcina primesc drepturi de autor pentru ca scriu pe niste bloguri, contribuie intr-adevar la stat cu acesti 0,85%, dar se trezesc in plata cu indemnizatii uriase", a concluzionat ministrul Muncii.


NOUTATI din Legislatia muncii

De ce salariatii indisciplinati scapa adesea nepedepsiti?


Eliminati riscul ca deciziile dvs. sa fie anulate!
Angajatorii pierd deoarece nu respecta la virgula prevederile legale privind sanctionarea abaterilor disciplinare.

Aflati ACUM care sunt greselile comise de angajatori!
GHID PRACTIC - Cercetarea si raspunderea disciplinara a salariatilor

Vezi AICI Modele de documente EDITABILE >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]