Top 5 actiuni care iti indeparteaza cei mai valorosi angajati din companie!

16 Septembrie 2014
16 Septembrie 2014
managementul resurselor umanemanagement hrmanagement resurse umane
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Sunt putini si sunt greu de retinut intr-o companie pentru prea mult timp. Stim cu totii ca angajatii valorosi migreaza rapid si fara sa stea mult timp pe ganduri.

Poate si pentru salariile cu care sunt ofertati in mod constant de catre companiile competitoare celor in care isi desfasoara activitatea in prezent.

Din pacate, retentia angajatilor valorosi reprezinta o provocare careia prea putini manageri ii fac fata.

Mai mult, astazi va prezentam cele mai importante 5 actiuni care indeparteaza angajatii valorosi dintr-o companie:

1. Le negam contributia la prosperitatea companiei.
Din momentul in care le-am subminat efectele muncii lor asupra binelui intregii companii, i-am pierdut. Este ca si cum ai spune unui om ca munca lui este inutila.

2. Le taiem avantul si entuziasmul de a inova. Incercam sa ii aliniem langa ceilalti angajati, pe acelasi calapod si ii obligam sa intre in rutina si sa nu mai iasa din aceasta stare.

Exista numerosi manageri care se vor feri de angajatii care detin initiativa puternica, dorinta de inovare, de putere de a intoarce directia in care merg lucrurile in departament sau in intreaga companie. Teama este mai mare cu atat mai mult cu cat discutam despre manageri lipsiti de dorinta de a se adapta la schimbare.

3. Ii tratam incorect. Le luam din zilele libere, ii platim mai slab decat ar trebui, ii lasam sa munceasca ore suplimentare fara sa fie recompensati corespunzator, le furam ideile si le prezentam ca fiind idei care ne apartin samd. Sunt mii de moduri in care angajatii pot fi tratati incorect. Este nevoie doar de manageri lipsiti de etica.

4. Ii supraincarcam, pentru ca stim ca pot, pentru ca stim ca ofera cele mai bune rezultate. Din pacate, au o limita si este bine sa tinem cont de ea. Odata intrecuta, angajatii valorosi se transforma in angajati nemultumiti. Riscam sa ii pierdem pentru ca intervine stresul si dispare satisfactia lucrului bine facut.

5. Nu le oferim flexibilitate in munca, in programul de lucru, in modul in care se desfasoara activitatea lor profesionala. Un program prea rigid, reguli batute in cuie, un manager cu ochelari de cal... acestea sunt inceputul. Continuarea este negativa pentru prosperitatea unei companii care se hraneste din munca angajatilor valorosi.

Mult succes in managementul resurselor umane!




NOUTATI din Legislatia muncii

Ati modificat Regulamentul Intern conform noutatilor legislative?


Hotararea Guvernului 970 a  MODIFICAT Regulamentul Intern!

Scapati ACUM de stresul intocmirii Regulamentului Intern!

In lucrarea Regulament Intern. Modele editabile. Legislatie comentata. Studii de caz gasiti modificarile din lege si MODELELE Editabile!

Vezi AICI 10 modele gata redactate de Regulament Intern >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]