ANAF blocheaza conturile ANIMT. 100.000 de romani din strainatate isi vor pierde locurile de munca?

detasaredetasare in romaniaangajaredetasare la alt angajatordiurna
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Asta se va intampla pentru 100.000 de romani care muncesc in strainatate. Drama continua pentru familiile lor, din Romania. Oamenii asteapta lunar ajutorul financiar pe care nu il mai pot gasi in Romania. De salariile celor plecati in strainatate depind sute de mii de rude din Romania, copii, sotii, parinti si bunici.

In lipsa perspectivelor profesionale in Romania, multi au plecat in strainate. Acum risca sa isi piarda locurile de munca fiindca 300 de firme ar putea fi inchise dupa ce ANAF a dispus blocarea conturilor companiilor in cauza, noteaza ANIMT.

"Pana la urma, numarul celor afectati poate ajunge la 900.000 de salariati. Nu stim ce urmaresc cu adevarat institutiile responsabile, insa efectul va fi acela ca, pe de-o parte, va creste numarul de someri iar pe de alta parte va creste numarul romanilor care vor pleca definitiv din tara. Sa nu mai vorbim de mesajul negativ perceput de investitorii straini si romani, care in mod evident nu pot opera intr-un cadru legislativ atat de arbitrar", a mai spus Stephane Tison.

ANIMT este Asociatia Nationala a Intreprinderilor de Munca Temporara. Asociatia solicita in acest moment autoritatilor sa initiete dialogul pentru a evita disparitia a 300 de firme.

"Aceste masuri ne omoara activitatea si creeaza, in acelasi timp, o grava problema sociala, intrucat companiile noastre sunt cele care asigura intretinerea muncitorilor in tarile in care sunt detasati, in situatia de fata nemaiputandu-le asigura nici macar intoarcerea in tara. Ganditi-va cate familii depind de acesti 100.000 de muncitori, practic sunt afectati circa 400.000 de oameni. Pentru noi, timpul este vital. Daca pana la sfarsitul lunii conturile noastre vor continua sa fie blocate, toti acesti oameni vor ramane pe drumuri. In tot acest timp, noi ne pierdem definitiv clientii, circa 300 de firme vor disparea, iar economia tarii va pierde anual, numai din contributii la salarii, peste 265 de milioane de euro", a spus, marti, intr-o conferinta de presa, Stephane Tison, directorul general al companiei Power Interim si fondatorul ANIMT, citeaza Mediafax.

Conform ANIMT, controalele Directiei Antifrauda din cadrul ANAF ar fi scos la iveala, pe baza unor interpretari subiective a legislatiei muncii, nereguli care au dus la blocarea conturilor companiilor, informeaza Mediafax.

Asa cum precizeaza reprezentantii ANIMT, ANAF a rationat ca muncitorii care lucreaza temporar in strainate nu trebuie sa fie considerati detasati. In consecinta, nu ar trebui sa primeasca diurna.

"Din 2007 pana in prezent, companiile au fost controlate de nenumarate ori de catre institutiile responabile si niciodata nu a fost ridicata aceasta problema. In cazul in care institutiile statului roman vor sa opereze o schimbare in statutul acestor muncitori, suntem dispusi sa respectam orice regula nou instituita, cu conditia ca aceasta sa nu aiba efecte retroactive. Este impotriva principiilor statului de drept sa aplici regula retroactivitatii in cazul activitatii unor companii", a spus, la randul sau, Alexandru Marin, avocatul asociatiei.

Mai mult, ANIMT atrage atentia ca daca salariatii trimisi in strainate nu mai sunt considerati detasati, inseamna ca isi desfasoara activitatea ca salariati intr-un asezamant stabil si nu vor mai plati DELOC taxe si impozite in Romania, doar in strainatate!


sursa: Mediafax.ro



de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
detasaredetasare in romaniaangajaredetasare la alt angajatordiurna

Data aparitiei: 22 Octombrie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

ANAF blocheaza conturile ANIMT. 100.000 de romani din strainatate isi vor pierde locurile de munca? Nota: 5 din 5 - 4 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]