Potrivit legislatiei in vigoare, detasarea poate fi dispusa pe o perioada de maxim 1 an si se poate prelungi pentru perioade de maxim de 6 luni. Retineti faptul ca prelungirea perioadei de detasare se poate face doar cu acordul angajatului.
Astfel, art. 4 din HG 500/2011 privind Revisal stabileste faptul ca detasarea se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare prevazut la art. 17 alin. (5) din Codul muncii.
Important: in cazul in care modificarea privind detasarea apare ca urmare a unei hotarari judecatoresti sau ca efect al unui act normativ, inregistrarea in Revisal se va face in ziua in care angajatorul ia cunostinta de continutul hotararii/actului respectiv.
Prin urmare, orice modificare privind durata detasarii, precum si denumirea angajatorului la care se face detasarea, va fi inregistrata si transmisa in Revisal cu o zi inainte de implinirea termenului de 20 de zile lucratoare, cel tarziu. Asadar, prelungirea duratei trebuie inregistrata inainte ca durata actuala a detasarii sa expire.
Specialistii Portalcodulmuncii.ro atrag atentia asupra faptului ca, in cazul in care modificarea perioadei detasarii se face in termen de 20 de zile lucratoare de la data expirarii, nu mai este vorba de prelungirea detasarii ci de o noua perioada de detasare.
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
Procedura completa la angajare Caiet de lucru pentru angajatori si manageri de HR
Ghid practic privind munca desfasurata de cetatenii non-UE pe teritoriul Romaniei
Nu uitati faptul ca, pe durata detasarii, contractul de munca incheiat cu primul angajator se suspenda.