Daca sunteti conducator al unei institutii publice, patron sau manager al unui operator economic, aveti obligatia legala de a asigura acest tip de instruire tuturor salariatilor dvs., in raport cu nivelul de pregatire al acestora si in functie de specificul activitatii desfasurate.
Instruirea salariatilor in domeniul prevenirii si stingerii incendiilor si al protectiei civile se realizeaza prin efectuarea de instructaje si prin participarea lor la cursuri, aplicatii, exercitii practice si antrenamente, in functie de tipurile de risc specifice fiecarei organizatii.
ATENTIE!
Daca in unitatea pe care o conduceti se desfasoara activitati ce prezinta pericole de accidente majore in care sunt implicate substante periculoase, va veti supune si prevederilor legislatiei specifice.
Care sunt categoriile de instructaj in domeniul prevenirii si stingerii incendiilor si al protectiei civile si care sunt cerintele specifice fiecaruia?
Noua lege a pensiilor Ghid practic
Medicina muncii un aliat al angajatorului
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
Instruirea salariatilor in domeniul prevenirii si stingerii incendiilor si al protectiei civile se face la angajare si periodic si se realizeaza prin urmatoarele categorii de instructaje:
- Instructajul introductiv general
- Instructajul specific locului de munca
- Instructajul periodic
- Instructajul pe schimb, acolo unde situatia o impune
- Instructajul special pentru lucrari periculoase
- Instructajul la recalificarea profesionala
- Instructajul pentru personalul din afara operatorului economic sau a institutiei