Interventia de stingere a incendiilor la locul de munca. Ce etape urmam?

08 Aprilie 2014
08 Aprilie 2014
incendiistingerea incendiilor la locul de muncaetape stingere incendii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Interventia de stingere a incendiilor la locul de munca este reprezentata de procedura de nominalizare a persoanelor insarcinate sa foloseasca mijloacele tehnice de stingere si de limitare a propagarii arderii sau sa efectueze manevre sau alte operatiuni la instalatiile utilitare si, dupa caz, la echipamente si utilaje tehnologice.    

Iata care sunt etapele interventiei de stingere a incendiilor la locul de munca:

- Se va alarma imediat personalul de la locul de munca prin mijloace specifice.

- Va fi incendiul la fortele de interventie, precum si la dispecerat, acolo unde acesta este constituit.

- Se va organiza rapid si in siguranta salvarea personalul, conform planurilor stabilite.

- Se va intrerupe alimentarea cu energie electrica, gaze si fluide combustibile a consumatorilor si se efectueaza si alte interventii specifice la instalatii si utilaje de catre persoanele anume desemnate;

- Se actioneaza asupra focarului de incendiu cu mijloacele tehnice de aparare impotriva incendiilor din dotare si se verifica intrarea in functiune a instalatiilor si a sistemelor automate sau se actioneaza manual, dupa caz;

- Se vor evacua bunurile periclitate de incendiu si sunt protejate echipamentele care pot fi deteriorate in timpul interventiei.

- Se va asigura protectia personalului de interventie impotriva efectelor negative al incendiului: temperatura, fum, gaze toxice.

- Se va organiza verificarea amanuntita a locurilor in care se poate propaga incendiul si unde pot aparea focare noi, actionandu-se pentru stingerea acestora.

Atentie! Mentionam faptul ca nominalizarea persoanelor care asigura interventia de stingere a incendiilor la locul de munca se face pentru fiecare schimb de activitate, precum si in afara programului de lucru, in zilele de repaus si sarbatori legale.


NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]