Interventia de stingere a incendiilor la locul de munca este reprezentata de procedura de nominalizare a persoanelor insarcinate sa foloseasca mijloacele tehnice de stingere si de limitare a propagarii arderii sau sa efectueze manevre sau alte operatiuni la instalatiile utilitare si, dupa caz, la echipamente si utilaje tehnologice.
Iata care sunt etapele interventiei de stingere a incendiilor la locul de munca:
- Se va alarma imediat personalul de la locul de munca prin mijloace specifice.
- Va fi incendiul la fortele de interventie, precum si la dispecerat, acolo unde acesta este constituit.
- Se va organiza rapid si in siguranta salvarea personalul, conform planurilor stabilite.
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
- Se va intrerupe alimentarea cu energie electrica, gaze si fluide combustibile a consumatorilor si se efectueaza si alte interventii specifice la instalatii si utilaje de catre persoanele anume desemnate;
- Se actioneaza asupra focarului de incendiu cu mijloacele tehnice de aparare impotriva incendiilor din dotare si se verifica intrarea in functiune a instalatiilor si a sistemelor automate sau se actioneaza manual, dupa caz;
- Se vor evacua bunurile periclitate de incendiu si sunt protejate echipamentele care pot fi deteriorate in timpul interventiei.
- Se va asigura protectia personalului de interventie impotriva efectelor negative al incendiului: temperatura, fum, gaze toxice.
- Se va organiza verificarea amanuntita a locurilor in care se poate propaga incendiul si unde pot aparea focare noi, actionandu-se pentru stingerea acestora.
Atentie! Mentionam faptul ca nominalizarea persoanelor care asigura interventia de stingere a incendiilor la locul de munca se face pentru fiecare schimb de activitate, precum si in afara programului de lucru, in zilele de repaus si sarbatori legale.