Legea pentru Apararea impotriva Incendiilor se modifica! Pro

Legea pentru Apararea impotriva Incendiilor Securitatea si sanatatea in muncaprevenire si protectie la incendiu
Legea pentru Apararea impotriva Incendiilor se modifica! Pro
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
 
Noul proiect are ca obiect modificarea si completarea Legii nr. 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor si se doreste o dinamizare a colaborarii directe, unde cadrul tehnic in securitatea si protectia la incendiu sa fie in subordinea directa a conducatorului institutiei, NU a personalului administrativ care are si alte sarcini in cadrul institutiei respective.
 
Se adauga astfel la art. 12 alin. (2) si art. 15 lit. B), un nou alineat g^1, iar la art. 27 un nou alineat h) din Legea privind apararea impotriva incendiilor.
 

Cum se modifica legea pentru apararea impotriva incendiilor
 

Potrivit Legii nr. 319/2006 a Securitatii si sanatatii in munca, Legii 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor, Legii nr. 481/2004 privind protectia civila, activitatea de protectie si prevenire se subordoneaza ca structura distincta in subordinea angajatorului, respectiv a reprezentantului legal al acestuia.
 
Angajatorul trebuie sa consemneze in regulamentul intern sau regulamentul de organizare si functionare a activitatilor de prevenire si protectie pentru lucratorii care au competente, capacitati si mijloace adecvate.
 
Securitatea si sanatatea in munca presupun si obligatii ale angajatorului in caz de "pericol grav si eminent", ceea ce reprezinta temeiul legal care permite, potrivit competentei, ca personalul specializat sa indeplineasca si activitati in domeniul apararii impotriva incendiilor si a situatiilor de urgenta.
 
In toate dispozitiile scrise care reglementeaza organizarea impotriva incendiilor, structurile si responsabilitatile in acest domeniu, in cea de numire a cadrului tehnic (care este o dispozitie obligatorie individualizata), subordonarea se stabileste direct in sarcina administratorului/directorului general.
 

Cine e responsabil de prevenire si protectie la incendiu?
 

Desi responsabilitatile din legile amintite sunt in sarcina conducatorului institutiei si a responsabilului cu securitatea si protectia la incendiu si ar trebui sa fie in subordinea directa a acestora, in practica, atrag atentia initiatorii proiectului, in cele mai multe institutii publice, personalul care raspunde de prevenire si protectie are si multe alte sarcini din alte domenii (de exemplu, este angajat la birou si are rol administrativ).
 
Se considera ca, din aceasta pozitie, este practic imposibil sa impuna respectarea normelor de prevenire si protectie a urmatorilor: sef birou, sef serviciu, director adjunct, director general. De asemenea, se considera ca acesta este unul dintre motivele principale pentu care nu se respecta normele de prevenire si protectie in institutiile publice.
 
 
 
 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Legea pentru Apararea impotriva Incendiilor Securitatea si sanatatea in muncaprevenire si protectie la incendiu

Data aparitiei: 21 Septembrie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Legea pentru Apararea impotriva Incendiilor se modifica! Pro Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]