Instructiuni proprii de SSM pentru vanzatori

SSMvanzatorisecuritate si sanatate
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Instructiuni proprii pentru vanzator

Prevederi generale

 
Continut
Art. 1  
Prezentele instructiuni proprii de SSM pentru vanzator cuprind cerintele necesare pentru asigurarea securitatii si sanatatii in munca a personalului care desfasoara activitatea de vanzare.
 
Scop
Art. 2  
Prevederile prezentelor instructiuni proprii au ca scop diminuarea sau eliminarea pericolelor specifice acestor activitati si desfasurarea proceselor de munca in conditii de securitate si sanatate.
 
Domeniu de aplicare
Art. 3  
Prevederile prezentelor instructiuni proprii se aplica tuturor salariatilor societatii care desfasoara activitati de vanzare.
 
Conexiunea cu alte acte normative
Art. 4  
Prezentele instructiuni proprii se aplica cumulativ cu prevederile instructiunilor proprii generale.
 
Revizuirea prezentelor instructiuni proprii
Art. 5  
Prezentele instructiuni proprii se vor revizui periodic si vor fi modificate ori de cate ori este necesar, ca urmare a modificarilor de natura legislativa survenite la nivel national, a schimbarilor intervenite in tehnologia de lucru si particularitatilor metodelor de lucru care urmeaza a fi reglementate din punctul de vedere al SSM.
 
Incadrarea si repartizarea personalului pe locuri de munca
Art. 6  
La locurile de munca in care se desfasoara activitati comerciale de vanzare vor fi repartizate doar persoanele care cunosc echipamentele tehnice, instalatiile si procedeele de lucru, au calificarea si autorizarea necesara si care au fost instruite din punctul de vedere al SSM.
 
Art. 7
(1) La efectuarea activitatilor comerciale de vanzare vor fi repartizati doar lucratorii care au corespuns controlului medical obligatoriu.
(2) La repartizarea in munca a tinerilor, a femeilor, precum si a persoanelor cu diverse infirmitati vor fi respectate reglementarile in vigoare privind angajarea acestor categorii de personal.
(3) Femeile gravide nu vor fi repartizate la posturile care impun pozitii vicioase de lucru (pozitie ghemuita, in genunchi, ortostatism permanent etc.), vibratii sau temperaturi extreme (caldura excesiva, frig).
(4) Daca sarcina survine in perioada desfasurarii unei activitati cu nivel ridicat de risc (pierderea sarcinii), conducerea persoanei fizice sau juridice va lua masuri in vederea asigurarii unui loc de munca potrivit situatiei.
 
Instruirea personalului
 
Art. 8
Organizarea si desfasurarea activitatii de instruire a salariatilor in domeniul SSM se vor realiza conform instructiunilor proprii generale elaborate de societate.
 
Art. 9
In cadrul procesului de instruire in domeniul SSM a salariatilor care desfasoara activitati comerciale de vanzare, se vor transmite toate informatiile necesare referitoare la:

- riscurile la care sunt expusi;
- partile periculoase ale echipamentelor tehnice utilizate, in functie de specificul activitatii;
- dispozitivele de protectie existente;
- mijloacele de protectie si autoprotectie, modul de interventie in caz de avarii si accidente, sistemele de avertizare/semnalizare/alarmare;
- semnificatia marcajelor diferitelor incarcaturi, colete etc., conform standardelor.

Art. 10
Masurile de prim-ajutor se vor stabili prin instructiuni proprii.

NOUTATI din Legislatia muncii

Codul muncii te avantajeaza! Afla aici cum!


Iti cunosti drepturile oferite de legislatia muncii?

Lucrarea Ghidul angajatului. Codul muncii in interesul tau le prezinta pe toate intr-un mod extrem de limpede. Este scrisa clar si la obiect, o vei parcurge foarte usor. Si vei realiza cu aceasta ocazie ca drepturile tale nu sunt deloc putine si ca tu detii de fapt pozitia de forta in relatia cu angajatorul.

Nu este o exagerare: chiar beneficiezi de o multime de drepturi!

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
SSMvanzatorisecuritate si sanatate

Data aparitiei: 30 Octombrie 2013
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Instructiuni proprii de SSM pentru vanzatori Nota: 4.13 din 5 - 8 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]