Norme SSM: Incarcarea acumulatorilor cu acid - PROCEDURA

Ioana Pavel
Ioana Pavel
10 Septembrie 2024
10 Septembrie 2024
Ioana Pavel
Ioana Pavel
norme ssmincarcare acumulatori cu acid
Norme SSM: Incarcarea acumulatorilor cu acid - PROCEDURA
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Va reamintim ca legea securitatii si sanatatii in munca, adica legea nr. 319/2006, are ca scop instituirea de masuri privind promovarea imbunatatirii securitatii si sanatatii in munca a lucratorilor.

De asemenea, stabileste principii generale referitoare la prevenirea riscurilor profesionale, protectia sanatatii si securitatea lucratorilor, eliminarea factorilor de risc si accidentare, informarea, consultarea, participarea echilibrata potrivit legii, instruirea lucratorilor si a reprezentantilor lor, precum si directiile generale pentru implementarea acestor principii.

Dar cum se va proceda in conditiile in care muncitorii lucreaza cu substante periculoase, asa ca in situatia de mai jos? Iata ce sfaturi ofera specialitii in securitate si sanatate in munca, de la PortalSSM:

"La echipamentele de ridicat care sunt dotate cu acumulatori cu acid, necesita sa avem o incapere separata de incarcat stivuitoare? Sau se poate si intr-o zona marcata din magazie, dar nedelimitata cu un perete? Mai trebuie facut ceva in privinta ventilatiei suplimentare in zona respectiva, sau inaltimea mare a halei si implicit volumul mare de aer acopera aceasta chestiune?"

Raspunsul specialistului: 

Incarcarea si reconditionarea bateriilor de acumulatoare se va efectua in incaperi separate. Este necesara o semnalizare de securitate adecvata pentru a preintampina accesul persoanelor neautorizate.

Este interzisa depozitarea materialelor inflamabile in incaperile respective.

Este interzis sa se lucreze cu foc deschis in respectivele spatii.

Masurarea si controlul incarcarii bateriilor de acumulatoare se va face numai cu aparate corespunzatoare si in conditiile prevazute de instructiunile elaborate de fabrica.

Este interzis a se pastra alimente sau a se manca in incaperile atelierului respectiv.

Se recomanda ca atelierul respectiv sa fie dotat cu ferestre care obligatoriu trebuie sa fie deschise sau cu instalatie de absortie a degajarilor de gaze nocive.

Un raspuns oferit in februarie 2024, de catre expertii de la PortalSSM. Da click aici pentru mai multe sfaturi si raspunsuri de la specialisti in legislatia muncii si sanatate si securitate in munca

NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 
 

 

 
 
 

Vizionati webinarul GRATUIT
“Noua lege a pensiilor”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
[x]