Soferul de tir si autoturisme, cea mai cautata ocupatie in cadrul marilor orase

sofer de tir meserie 2016sofer autoturism ocupatie 2016cea mai populara ocupatie 2016
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In Romania lui 2016, meseria de sofer de tir sau autoturism este foarte raspandinta, avand in vedere ca exista nu mai putin de 55.000 de contracte de munca in Bucuresti, Iasi, Timisoara, Cluj-Napoca si Constanta.

 
 
 
Potrivit datelor din studiul PIAROM privind analiza fortei de munca la nivelul regiunilor de dezvoltare ale Romaniei, cei mai multi soferi de masini de mare tonaj si autoturisme sunt in Bucuresti, Iasi, Timisoara, Cluj-Napoca si Constanta.



 
Dupa ocupatia de sofer, cea de asistent medical generalist pare sa se bucure de un real succes, dat fiind faptul ca acestia insumeaza peste 28.000 de contracte de munca, iar vanzatorii, peste 20.000, conform codului CAEN principal inregistrat la Oficiul National al Registrului Comertului, mai arata studiul.



 
 
Asadar, soferii de masini de mare tonaj si autoturisme si asistentii medicali generalisti sunt ocupatiile cu cele mai multe contracte de munca din cele mai mari cinci orase ale Romaniei, conform datelor din studiul PIAROM privind analiza fortei de munca la nivelul regiunilor de dezvoltare ale Romaniei.


 
 
Care sunt cele mai raspandite ocupatii in Bucuresti, Iasi, Timisoara, Cluj-Napoca si Constanta

 
 
Prima ocupatie din Iasi cu cele mai multe contracte de munca este cea de asistent medical generalist, cu aproape 5.300 de contracte de munca, urmata de cea de vanzator, cu peste 4.000 contracte de munca. Soferul de autocamion sau de masina de mare tonaj (2.678 contracte de munca) completeaza podiumul.

 
 
In Constanta, vanzatorii ocupa prima pozitie in topul ocupatiilor cu cele mai multe contracte de munca (6.019), pe pozitia a doua clasandu-se agentii de securitate (4.669), urmati, precum se intampla la Iasi, doar ca cu mai multe contracte de munca, de soferii de autocamion sau de masina de mare tonaj (3.963). Urmatoarele locuri revin soferilor de autoturisme si camionete (3.372 contracte de munca) si lucratorilor comerciali (2.841 contracte de munca).


 
 
Dupa cum era de asteptat, in judetul Constanta se inregistreaza cel mai mare numar de cameriste de hotel si ingrijitori de spatii hoteliere din tara.


 
 
In Timis, cele mai multe contracte de munca le au soferii de autocamion sau de masina de mare tonaj (6.736 contracte de munca). Precum Iasi, vanzatorii ocupa si in acest judet a doua pozitie (5.950 contracte de munca). 



 
Timis este judetul cu cei mai multi confectioneri articole din piele si inlocuitori (11,48% din 10.643 de contracte de munca), electricieni pentru echipamentele electrice si energetice din Romania.

 
 
Judetul Cluj insumeaza 10.000 de contracte de munca ale soferilor de autocamion sau de masina de mare tonaj,mai mult decat Timisul. Urmatorii sunt programatorii si vanzatorii, cu peste 4.900 de contracte, urmati de muncitorii necalificati in industria confectiilor (3.799), asistenti medicali generalisti (3.783), cu peste 1.000 de angajati mai putin decat in Iasi. 

 
 
Ocupatia de lucrator comercial inregistreaza cele mai multe contracte de munca in Bucuresti, peste 47.000, reprezentand aproape 60% din totalul din tara. Agentii de securitate au peste 37.300 de contracte, peste 40% din totalul din tara. 


 

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
sofer de tir meserie 2016sofer autoturism ocupatie 2016cea mai populara ocupatie 2016

Data aparitiei: 05 Decembrie 2016
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Soferul de tir si autoturisme, cea mai cautata ocupatie in cadrul marilor orase Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]