In 2020 intra in vigoare noi norme menite sa sporeasca protectia consumatorilor

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
10 Ianuarie 2020
10 Ianuarie 2020
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
norme ue 2020protectia consumatorilornoi norme protectia consumatorilor 2020
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
La 7 ianuarie au intrat in vigoare noile norme UE privind protectia consumatorilor, ca parte a "Noilor avantaje pentru consumatori". Acestea vizeaza o mai buna aplicare si modernizare a normelor actuale ale UE privind protectia consumatorilor, in conformitate cu evolutiile digitale.
 
Cu aceasta ocazie, VÄ›ra Jourová, vicepresedintele pentru valori si transparenta la nivel european, a declarat: "Noile norme vor spori protectia consumatorilor in lumea digitala, protectie pe care o merita cu prisosinta. De asemenea, UE spune "NU" produselor vandute ca fiind identice cu cele din alte state membre, atunci cand este evident ca nu e asa. Insa aceste noi norme nu vor proteja consumatorii de comerciantii necinstiti si de escrocherii online decat daca sunt implementate in mod strict. incurajez cu fermitate toate statele membre sa se asigure ca noile norme sunt puse in aplicare fara intarziere".
 
Didier Reynders, comisarul european pentru justitie, a adaugat: "Astazi transmitem un avertisment puternic comerciantilor cu privire la faptul ca ar trebui sa respecte normele, nu sa le ocoleasca. incalcarea la scara larga a normelor UE privind protectia consumatorilor poate insemna, pentru o companie, o amenda de 4 % din cifra de afaceri anuala. Aceasta va fi o sanctiune suficient de descurajatoare si eficace pentru a preveni fraudele comerciantilor necinstiti. Salut aceasta noua legislatie, deoarece stabileste standarde cu adevarat europene de protectie a consumatorilor." 
 
Noile norme vor asigura, printre altele, o mai mare transparenta a pietelor online: va deveni mai clar daca produsele sunt vandute de un comerciant sau de o persoana fizica, iar recenziile false vor fi interzise. in plus, vanzatorii nu vor putea sa promoveze in mod fals reduceri de pret, iar site-urile de comparare a preturilor vor trebui sa informeze consumatorii cu privire la criteriile de clasificare. Noile norme vor consolida, de asemenea, drepturile consumatorilor prin: asigurarea de compensatii pentru victimele practicilor comerciale neloiale si prin aplicarea de sanctiuni in cazul "unor situatii de prejudiciu colectiv" care afecteaza consumatorii din intreaga UE. Statele membre au acum doi ani sa transpuna directiva in legislatia lor nationala pentru a se asigura ca consumatorii din UE beneficiaza de masuri de protectie mai solide, se arata in comunicatul oficial
 
Statele membre au acum doi ani sa transpuna directiva in legislatia lor nationala pentru a se asigura ca consumatorii din UE beneficiaza de masuri de protectie mai solide.
 
 
Directiva (UE) 2019/2161 poate fi consultata AICI.
 
 
 


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]