In 2020 intra in vigoare noi norme menite sa sporeasca protectia consumatorilor

norme ue 2020protectia consumatorilornoi norme protectia consumatorilor 2020
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
La 7 ianuarie au intrat in vigoare noile norme UE privind protectia consumatorilor, ca parte a "Noilor avantaje pentru consumatori". Acestea vizeaza o mai buna aplicare si modernizare a normelor actuale ale UE privind protectia consumatorilor, in conformitate cu evolutiile digitale.
 
Cu aceasta ocazie, VÄ›ra Jourová, vicepresedintele pentru valori si transparenta la nivel european, a declarat: "Noile norme vor spori protectia consumatorilor in lumea digitala, protectie pe care o merita cu prisosinta. De asemenea, UE spune "NU" produselor vandute ca fiind identice cu cele din alte state membre, atunci cand este evident ca nu e asa. Insa aceste noi norme nu vor proteja consumatorii de comerciantii necinstiti si de escrocherii online decat daca sunt implementate in mod strict. incurajez cu fermitate toate statele membre sa se asigure ca noile norme sunt puse in aplicare fara intarziere".
 
Didier Reynders, comisarul european pentru justitie, a adaugat: "Astazi transmitem un avertisment puternic comerciantilor cu privire la faptul ca ar trebui sa respecte normele, nu sa le ocoleasca. incalcarea la scara larga a normelor UE privind protectia consumatorilor poate insemna, pentru o companie, o amenda de 4 % din cifra de afaceri anuala. Aceasta va fi o sanctiune suficient de descurajatoare si eficace pentru a preveni fraudele comerciantilor necinstiti. Salut aceasta noua legislatie, deoarece stabileste standarde cu adevarat europene de protectie a consumatorilor." 
 
Noile norme vor asigura, printre altele, o mai mare transparenta a pietelor online: va deveni mai clar daca produsele sunt vandute de un comerciant sau de o persoana fizica, iar recenziile false vor fi interzise. in plus, vanzatorii nu vor putea sa promoveze in mod fals reduceri de pret, iar site-urile de comparare a preturilor vor trebui sa informeze consumatorii cu privire la criteriile de clasificare. Noile norme vor consolida, de asemenea, drepturile consumatorilor prin: asigurarea de compensatii pentru victimele practicilor comerciale neloiale si prin aplicarea de sanctiuni in cazul "unor situatii de prejudiciu colectiv" care afecteaza consumatorii din intreaga UE. Statele membre au acum doi ani sa transpuna directiva in legislatia lor nationala pentru a se asigura ca consumatorii din UE beneficiaza de masuri de protectie mai solide, se arata in comunicatul oficial
 
Statele membre au acum doi ani sa transpuna directiva in legislatia lor nationala pentru a se asigura ca consumatorii din UE beneficiaza de masuri de protectie mai solide.
 
 
Directiva (UE) 2019/2161 poate fi consultata AICI.
 
 
 

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
norme ue 2020protectia consumatorilornoi norme protectia consumatorilor 2020

Data aparitiei: 10 Ianuarie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

In 2020 intra in vigoare noi norme menite sa sporeasca protectia consumatorilor Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]