Lucrator desemnat responsabil de SSM - model decizie

Mara Dobrin
Mara Dobrin
14 Octombrie 2024
14 Octombrie 2024
Mara Dobrin
Mara Dobrin
model desemnare responsabil ssmresponsabil ssm
Lucrator desemnat responsabil de SSM - model decizie
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Va reamintim ca Legea nr. 319/2006 prevede la art. 8 alin. (3) ca lucratorii desemnati trebuie sa dispuna de timpul necesar pentru a-si putea indeplini obligatiile ce le revin prin lege, iar la alin.(6) se prevede ca lucratorii desemnati trebuie sa aiba, in principal, atributii privind securitatea si sanatatea in munca si, cel mult, atributii complementare.
 
Articolul 20 din Normele metodologice, aprobate prin HG nr.1425/2006 prevede la alin. (2) ca angajatorul va desemna lucratorul numai din randul lucratorilor cu care are incheiat contract individual de munca cu norma intreaga, iar la alin.(3) ca ”Angajatorul va consemna in fisa postului activitatile de prevenire si protectie pe care lucratorul desemnat are capacitatea, timpul necesar si mijloacele adecvate sa le efectueze.”
 
Din aceste prevederi legale rezulta ca lucratorul desemnat pentru activitati SSM trebuie sa fie incadrat cu norma intreaga si sa aiba, in principal, atributii privind securitatea si sanatatea in munca - atributiile trebuind sa se regaseasca in fisa postului.


Iata un MODEL de decizie pentru desemnarea lucratorului responsabil de securitate si sanatate in munca:

 

"DECIZIE Nr. ________/___________
pentru desemnarea lucratorului/lucratorilor responsabil(i) cu organizarea activitatilor de prevenire si protectie in domeniul SSM


Avand in vedere:
– art. 8, alin. (1) din Legea nr. 319/2006 securitatii si sanatatii in munca cu modificarile si completarile ulterioare;
– art. 20, alin. (1), (2) si (3) din Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006 aprobate prin HG nr. 1.425/2006 cu modificarile si completarile ulterioare;  
– art. 21 din Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006 aprobate prin HG nr. 1. 425/2006 cu modificarile si completarile ulterioare.
In temeiul:
- Actului constitutiv/Statutului Societatii ..........................................
Domnul/Doamna ..............., in calitate de ............ al Societatii ..........., emite urmatoarea

Decizie:

Art. 1. – Avand in vedere faptul ca societatea ............................... SRL are un numar de cel putin 50 de salariati, incepand cu data de …………., dl/dna …………………… se nominalizeaza ca lucrator desemnat cu organizarea activitatilor de prevenire si protectie in domeniul SSM la nivelul societatii.

Sau

Art. 1. – Avand in vedere faptul ca societatea ............................... SRL are un numar de cel putin 50 de salariati, incepand cu data de …………., se nominalizeaza ca lucratori desemnati cu organizarea activitatilor de prevenire si protectie in domeniul SSM la nivelul societatii, urmatoarele persoane: 
a) dl/dna ……………………
b) ..........................................

Art. 2. – Cu aceeasi data, contractul individual de munca si fisa postului ale persoanei/persoanelor prevazute la art. 1 se modifica in mod corespunzator.

Art. 3. – Persoanele desemnate indeplinesc conditiile de pregatire profesionala prevazute in Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006 aprobate prin HG nr. 1.425/2006 cu modificarile si completarile ulterioare.

Art. 4. – Compartimentul de Resurse Umane si persoana/persoanele nominalizata/nominalizate vor duce la indeplinire prevederile prezentei decizii.


Directorul General (Administrator, Director, Manager etc.)
___________________________

Luat la cunostinta:
Salariat: ...................................., Data: ................................, Semnatura: ......................"

...mai multe modele de decizii, acte aditionale, acorduri CIM gasiti in lucrarea Contractul de Munca. 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege, vezi AICI >>>

NOUTATI din Legislatia muncii

Ati modificat Regulamentul Intern conform noutatilor legislative?


Hotararea Guvernului 970 a  MODIFICAT Regulamentul Intern!

Scapati ACUM de stresul intocmirii Regulamentului Intern!

In lucrarea Regulament Intern. Modele editabile. Legislatie comentata. Studii de caz gasiti modificarile din lege si MODELELE Editabile!

Vezi AICI 10 modele gata redactate de Regulament Intern >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]