In sedinta de marti, Guvernul a decis sa desfiinteze 3.500 de posturi, fara a preciza insa daca toate aceste posturi sunt prevazute in schema si neocupate in ultimii ani sau daca se va trece la disponibilizari concrete.
In acest sens, Andrei Zaharescu, purtatorul de cuvant al guvernului, a declarat:
"In notele de fundamentare ale acestor acte normative nu era precizat daca sunt posturi vacante sau ocupate, aceste situatii pot fi aflate de la fiecare minister sau institutie in parte. in sedinta de guvern nu s-a discutat acest aspect".
Saptamana trecuta, premierul Victor Ponta a avertizat ca urmeaza o restructurare a aparatului administrativ central si ca, pana la finalul acestui an, se vor desfiinta 60.000 de posturi vacante si se vor restructura circa 2.800 de posturi din ministere si din Secretariatul General al Guvernului, aminteste Ziarul Financiar.
Potrivit datelor centralizate de ZF, de la Ministerul Justitiei s-au taiat cele mai multe posturi, aproape 670, atat din aparatul central, cat si din cadrul altor institutii din subordine (Registrul Comertului, Autoritatea Nationala pentru Cetatenie, Institutul National de Expertize Criminalistice, Administratia Penitenciarelor). Pe locul doi in topul institutiilor de unde se desfiinteaza cele mai multe posturi de la stat se afla Ministerul Culturii, de unde se taie 420 de posturi din cadrul institutiilor subordonate acestuia.
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
De asemenea, 400 de posturi vor fi desfiintate si de la Ministerul Agriculturii, in cadrul acestuia ramanand o schema de personal care numara aproape 11.600 de persoane. Un numar semnificativ de posturi vor fi reduse si de la Transporturi, unde institutiile publice din subordine vor fi nevoite sa isi reduca numarul de posturi cu 320.
Sursa: costelgilca.ro