Salariile din sanatate ar putea fi platite in functie de performanta

Salarizareministrul sanatatiiperformantacompetentamedici
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Salarizarea in domeniul sanatatii ar putea functiona dupa reguli noi in perioada urmatoare. Astfel, ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, isi propune realizarea unui proiect de lege privind modificarea salarizarii in sistemul sanitar, in sensul scoaterii majoritatii medicilor din categoria bugetarilor si platirea aceastora in functie de dupa performanta.

El a precizat ca, probabil, la sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie ar putea avea forma finala a proiectului de lege, pe care sa o supuna dezbaterii publice.

"Putem sa gandim un alt sistem de plata a medicilor, sa schimbam salarizarea, sa nu-i mai lasam pe medici si asistenti sa fie bugetari, sa nu mai fie in grila de salarizare bugetara. Eu nu cred ca locul lor este acolo. Sa facem un sistem prin care competenta si profesionalismul medicilor sa fie citeriile fundamentale prin care ei sa fie platiti. Avem deja un draft la acest proiect de lege, pe care il vom transmite spre consultare Colegiului Medicilor", a declarat marti ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu a subliniat ca este normal ca salarizarea medicilor sa nu se mai faca la fel ca pentru functionarul de la ghiseu, insa a subliniat ca trebuie "sa avem grija cu salarizarea dupa competenta".

"Nu as vrea ca un medic sa lucreze dupa norma, cate operatii face intr-o luna, cu atat sa fie salarizat. Pentru ca putem sa cadem in extrema cealalta si beneficiul medical sa nu fie cel pe care il asteptam. Cred ca totdeauna trebuie undeva sa avem si cuvantul responsabilitate in atentie tot timpul", a mai spus Campeanu.

Din 2007 pana in prezent, aproximativ 14.000 de medici romani au ales sa profeseze in alta tara. Numai anul trecut au plecat din Romania mai mult de 2.400 de specialisti.

Consiliul Investitorilor Straini (FIC), prin Grupul de Lucru pe Sanatate, cu sprijinul Ministerului Sanatatii, au lansat marti campania "De profesie: medic in Romania"(www.deprofesiemedic.ro), sub sloganul "Toti pentru medici, medici pentru toti". Initiativa isi propune sa contribuie la solutionarea uneia dintre cele mai stringente probleme ale sistemului de sanatate din Romania, exodul personalului medical din tara, care afecteaza starea de sanatate a romanilor pe termen lung si are consecinte severe asupra economiei nationale.

Sursa: costelgilca.ro



de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Salarizareministrul sanatatiiperformantacompetentamedici

Data aparitiei: 04 Aprilie 2013
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Salariile din sanatate ar putea fi platite in functie de performanta Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revenire din CCC. Stimulent de insertie. ConditiiIntrebare: O salariata a nascut la data de 09.09.2022, iar la data de 17.11.2022 contractul i-a fost suspendat pana la data de 09.09.2024 pt concediu de crestere copil. Tatal nu doreste sa isi ia luna/lunile tatalui, desi are acest drept. 1. In aceasta situatie, la ce data trebuie sa isi reia angajata activitatea pt a beneficia de stimulentul de insertie? 2. Exista anumite conditii pt a se reintoarce la serviciu la data de 09.09.2024?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Venituri pensie. Trecere pensie anticipata din pensie invaliditateIntrebare: O persoana s-a pensioat medical gr. III in cursul anului 2016. In perioada 2012- aprilie 2016, pe langa drepturile obtinute in baza contractului de munca, a indeplinit functia de membru al consiliului de administratie, incasand lunar o indemnizatie, asupra careia s-a calculat, retinut si virat contrbutia la pensie, CAS. Intrebari a) la stabilirea pensiei de invaliditate s-a valorifiat indemnizatia de administrator? Dar perioada de cinci ani, cand a urmat studii superioare la forma de invatamant...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]