Acestea sunt joburile care nu vor fi afectate de o noua criza economica! Iata cele mai sigure locuri de munca

Mara Dobrin
Mara Dobrin
12 Octombrie 2016
12 Octombrie 2016
Mara Dobrin
Mara Dobrin
criza economicalocuri de munca criza economicajoburi sigure
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Nimeni nu doreste sa ia in calcul posibilitatea unei noi crize economice mondiale, similare cu cea din 2008, dar este indicat sa fim pregatiti pentru orice, iar oamenii ar trebui sa stie care sunt cele mai sigure domenii.

Care sunt acele locuri de munca?

Potrivit unei declaratii a lui Andrew Chamberlain, economist sef la Glassdoor, cele mai sigure locuri de munca sunt cele din...invatamant. Desigur ca tinerii nu sunt incantati de idee, dar un cadru didactic are locul de munca stabil, fie ca lucreaza in mediu privat sau public. Deorece se ocupa tocmai de educatia copiilor, acesti profesionisti vor fi mereu cautati, indiferent daca va exista sau o noua criza economica. Chiar daca salariile in domeniu sunt destul de scazute, cei care activeaza aici nu trebuie sa isi faca griji ca isi vor pierde jobul.

Dupa cum era de asteptat, medicii, moasele si asistentii medicale sunt de asemenea in fruntea listei de joburi sigure. Statisticile arata ca este nevoie de tot mai multe cadre medicale la nivel mondial, asa ca cine si-a ales acest domeniu nu are de ce sa isi faca probleme.

Joburile de contabili sau auditori sunt de asemenea bine vazute in eventualitatea unei noi crize economice, specialisitii sustinand ca nu sunt niciodata suficienti oameni pentru audit si taxe.

Cei care se ocupa cu calcularea statisticilor legate de asigurari si probleme financiare sunt foarte cautati in prezent, iar acest fapt nu se va schimba nici macar in contextul unei crize economice. Acestia se folosesc de  matematica, statistici si teorii financiare pentru a analiza riscurile si a ajuta oamenii de afaceri sa dezvolte politici care sa micsoreze costul riscurilor aferente oricarui business.


Kyle Kensing, editor la CareerCast mai atrage atentia asupra unor joburi care vor fi mereu necesare: cele din domeniul pompelor funebre. "Este clar ca mereu va fi nevoie de oameni care sa lucreze in acest domeniu", observa editorul.

Angajatii din serviciile publice pot sta linistiti, de asemenea, joburile lor nefiind pe lista neagra, in cazul izbugnirii unei crize economice mondiale.


In alta ordine de idei, recent,  au fost create mai bine de 200 de noi locuri de munca, dupa ce aproximativ 50 de firme si organizatii nongurvernamentale au fost finantate prin granturi norvegiene, in valoare de peste 26 de milioane de euro.

In cadrul programului "Inovare verde in industria din Romania" au fost realizate investitii in produsele ecologice si in resursele de energie regenerabile.

Mai multe despre acest proiect poti citi aici.


NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarca GRATUIT
“Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]