legislatiamuncii.ro cauta meniu

 

Amenzi semnificative aplicate de ITM in doar 7 zile

amenzi ITMmunca la negruforme legale de angajareinspectori de muncasistare de activitate


Inspectia Muncii a desfasurat in perioada 18-22 februarie 2013, actiuni de control privind verificarea modului in care se respecta prevederile legale din domeniul relatiilor de munca si al securitatii sanatatii in munca. Au fost aplicate amenzi in valoare de 2.775.600 de lei.

In domeniul relatiilor de munca, s-au aplicat amenzi de 2.222.600 de lei, din care 1.670.000 de lei pentru munca la negru. Pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara forme legale de angajare au fost facute 13 propuneri de cercetare penala cu privire la angajatorii care au incalcat legea.

Cele mai frecvente incalcari ale prevederilor legislatiei muncii, din domeniul relatiilor de munca, au fost: primirea la munca a persoanelor fara intocmirea in forma scrisa a contractelor individuale de munca, nerespectarea termenului de completare si transmitere a registrului de evidenta a salariatilor la angajare si alte prevederi din Hotararea de Guvern nr. 500/2011, nerespectarea duratei timpului de lucru, lipsa semnaturii salariatilor pe documentele justificative de plata.

In aceeasi perioada, in domeniul securitatii si sanatatii in munca au fost aplicate amenzi cu o valoare de 553.000 de lei. S-au constatat 2.265 de deficiente si s-au aplicat 2.159 de sanctiuni contraventionale. La doi angajatori din judetele Dolj si Galati au fost oprite echipamente de munca pentru ca exista pericol iminent de accidentare. S-a dispus sistarea de activitate la un angajator din judetul Bihor. Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 18 evenimente care, in urma cercetarilor vor fi incadrate sau nu, ca fiind accidente de munca.

Pentru remedierea deficientelor constatate, inspectorii de munca au dispus 2.279 de masuri cu termene fixe de raportare a modului de rezolvare. Cele mai frecvente deficiente in domeniul securitatii si sanatatii in munca constatate la operatorii economici au fost: lipsa instruirii individuale a lucratorilor, instruirea necorespunzatoare in domeniul securitatii si sanatatii in munca, lipsa masurilor necesare pentru acordarea primului ajutor in caz de accidentare, neefectuarea controlului medical periodic la angajare.

Inspectia Muncii va urmari, prin inspectoratele teritoriale de munca indeplinirea in termen a masurilor dispuse de inspectori.

Sursa: Ministerul Muncii

de LegislatiaMuncii.ro


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
amenzi ITMmunca la negruforme legale de angajareinspectori de muncasistare de activitate

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!


Data aparitiei: 27 Februarie 2013
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele


Rating:


Amenzi semnificative aplicate de ITM in doar 7 zile Nota: 5 din 5 - 1 vot.
 

 
x
(cel putin 10 caractere)


Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!
 

 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Salariata revenita din CCC. Modificare functie. Incetare CIM in perioada de probaIntrebare: O salariata revine din concediu crestere copil pana la 2 ani pe postul suspendat. Angajatorul ii propune un alt post in alt departament, salariata accepta. Se poate pune perioada de proba pentru noua pozitie? In aceasta situatie pot sa ii incetez contractul dupa perioada de proba? sau trebuie sa respect cele 6 luni de la revenirea din suspendare?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Nerespectarea obligatiilor din informare la angajare. ConsecinteIntrebare: In cazul in care unui salariat i s-a precizat in Informarea prealabila angajarii ca, dupa 6 luni de activitate, va primi o marire salariala, dar nu a fost precizat in contractul individual de munca, care ar fi sanctiunea pe care angajatorului ar putea-o primi ca urmare a nerespectarii acordarii maririi? In plus, prin procedura interna, dupa cele 6 luni de activitate, salariatului i s-a intocmit de catre superiorul direct o evaluare conform careia nu a acumulat suficienta experienta si nu isi...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Fise de Post modificate de Pandemie - 12 modele actualizate la zi”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Regulamentul Intern - Ce verifica inspectorii veniti in control?
Descarcati GRATUIT raportul special

"Regulamentul Intern - Ce verifica inspectorii veniti in control?"
 

 


 
Angajarea - pasii catre o recrutare de succes
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Regulamentul Intern - Ce verifica inspectorii veniti in control?"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]