Inspectia Muncii: Amenzi in valoare de 2.735.800 de lei in urma a peste 4.000 de controale

Inspectia munciiactiuni controlabsenta certificatului medicalamenzi
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


In urma unor actiuni de control desfasurate in perioada 11-15 februarie 2013, Inspectia Muncii a aplicat amenzi in valoare totala de 2.735.800 de lei. Au fost depistate 206 persoane care lucrau fara forme legale.

In domeniul relatiilor de munca, s-au efectuat 2.454 controale si s-au aplicat amenzi in valoare de 2.160.800 de lei. Pentru munca la negru valoarea amenzilor a fost de 1.740.000 de lei.

In domeniul securitatii si sanatatii in munca au fost efectuate 1553 de controale si s-au aplicat amenzi in  valoare de 575.000 de lei. S-au constatat 2.414 deficiente si s-au aplicat 2.300 sanctiuni contraventionale. La sapte angajatori s-a dispus oprirea din functiune a echipamentelor de munca pentru ca exista pericol iminent de accidentare. Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 20 de evenimente care, in  urma cercetarilor vor fi incadrate sau nu, ca fiind accidente de munca.

Principalele abateri constatate in  cadrul controalelor au fost: primirea la munca a persoanelor fara intocmirea in  forma scrisa a contractelor individuale de munca, in fisa postului nu s-au stabilit atributiile corespunzatoare pentru toti salariatii, contractele individuale de munca nu au fost completate cu clauze referitoare la criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatilor aplicabile la nivelul angajatorului, nu au fost duse la indeplinire masurile obligatorii dispuse in controalele anterioare, primirea la munca a persoanelor s-a realizat in absenta certificatului medical, concediile de odihna neefectuate in perioada lucrata nu s-au compensat in bani, nu s-a facut dovada achitarii drepturilor salariale catre salariati, regulamentul intern nu continea dispozitii referitoare la criteriile si procedurile de evaluare a activitatii profesionala a salariarilor, registrul general de evidenta al salariatilor in format electronic nu se pastra la sediul societatii, lipsea dovada instruirii periodice a lucratorilor, activitatea de securitate a muncii la nivelul unitatilor era organizata necorespunzator, riscurile de accidentare si imbolnavire profesionala nu erau evaluate, activitatea la locul de munca se desfasura fara efectuarea examenul medical la angajare sau periodic.


NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Inspectia munciiactiuni controlabsenta certificatului medicalamenzi

Data aparitiei: 21 Februarie 2013
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Inspectia Muncii: Amenzi in valoare de 2.735.800 de lei in urma a peste 4.000 de controale Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]