Amenzi RECORD date de de Inspectia Muncii in luna septembrie. Peste 1.500 de persoane desfasurau munca nedeclarata

amenzi record inspectia munciimunca nedeclarata amenzi
Amenzi RECORD date de de Inspectia Muncii in luna septembrie. Peste 1.500 de persoane desfasurau munca nedeclarata
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Inspectia Muncii a identificat peste 1.500 de persoane care desfasurau munca nedeclarata in luna septembrie si a aplicat amenzi, in valoare de peste 10 milioane de lei. Amenzile au venit ca urmare a nerespectarii prevederilor legale in domeniul relatiilor de munca si al securitatii si sanatatii in munca.
 
In comunicatul Inspectiei Muncii, citat de Agerpres, se poate constata ca:
 
"Inspectia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de munca, a desfasurat, in perioada 2 - 29.09.2022, actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare de 10.178.300 lei pentru nerespectarea prevederilor legale in domeniul relatiilor de munca si al securitatii si sanatatii in munca. Au fost aplicate 4.287 avertismente si au fost dispuse 10.180 masuri de remediere a neconformitatilor constatate. In luna septembrie, au fost identificate 1.551 persoane desfasurand munca nedeclarata. Dintre acestea, 1.379 nu aveau intocmit contract individual de munca, 117 nu aveau contract individual de munca transmis in Revisal, 5 persoane prestau activitate avand contractul de munca suspendat, iar 50 persoane prestau activitate in afara programului de lucru din contractul part-time".
 
Aflati cum sa eliminati complet riscul unui accident de munca si cum sa evitati orice problema care tine de SSM cu ajutorul Ghidului practic de sanatate si securitate in munca, detalii AICI >>>
 
Inspectorul general de stat Dantes Nicolae Bratu a declarat ca in luna septembrie s-a inregistrat cel mai mare numar de persoane depistate prestand activitate fara forme legale de angajare. De asemenea, incidenta muncii nedeclarate se extinde in tot mai multe sectoare de activitate:
 
"Luna septembrie a venit cu un record negativ: cel mai mare numar de persoane depistate prestand activitate fara forme legale de angajare. Inspectorii de munca le-au aplicat angajatorilor amenzi in cuantumul maxim prevazut de lege, insa impactul social negativ al muncii nedeclarate si subdeclarate ne afecteaza pe toti. Avand in vedere contextul actual in care incidenta muncii nedeclarate tinde sa capete noi forme de manifestare si sa se extinda in tot mai multe sectoare de activitate, am intensificat cooperarea cu toate institutiile cu responsabilitati pe piata muncii si cu partenerii sociali, in vederea schimbului de informatii pentru identificarea si combaterea muncii nedeclarate si subdeclarate. Munca nedeclarata constituie un fenomen extrem de nociv, din cauza consecintelor sociale si economice grave pe care le produce, cu efecte negative pe termen scurt, dar, mai ales, pe termen lung, atat pentru individ, cat si pentru societate, precum si pentru bugetul de stat, existand o relatie interdependenta intre plata contributiilor sociale si a impozitelor si accesul la drepturile de asigurari sociale si alte masuri de protectie sociala, de aceea, indiferent de statutul fiecaruia: salariat, angajator, beneficiar al unor servicii, nu incurajati munca nedeclarata sau subdeclarata!", a precizat Dantes Nicolae Bratu.

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
amenzi record inspectia munciimunca nedeclarata amenzi

Data aparitiei: 07 Octombrie 2022
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Amenzi RECORD date de de Inspectia Muncii in luna septembrie. Peste 1.500 de persoane desfasurau munca nedeclarata Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revenire din CCC. Stimulent de insertie. ConditiiIntrebare: O salariata a nascut la data de 09.09.2022, iar la data de 17.11.2022 contractul i-a fost suspendat pana la data de 09.09.2024 pt concediu de crestere copil. Tatal nu doreste sa isi ia luna/lunile tatalui, desi are acest drept. 1. In aceasta situatie, la ce data trebuie sa isi reia angajata activitatea pt a beneficia de stimulentul de insertie? 2. Exista anumite conditii pt a se reintoarce la serviciu la data de 09.09.2024?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Venituri pensie. Trecere pensie anticipata din pensie invaliditateIntrebare: O persoana s-a pensioat medical gr. III in cursul anului 2016. In perioada 2012- aprilie 2016, pe langa drepturile obtinute in baza contractului de munca, a indeplinit functia de membru al consiliului de administratie, incasand lunar o indemnizatie, asupra careia s-a calculat, retinut si virat contrbutia la pensie, CAS. Intrebari a) la stabilirea pensiei de invaliditate s-a valorifiat indemnizatia de administrator? Dar perioada de cinci ani, cand a urmat studii superioare la forma de invatamant...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]