Inspectia Muncii a desfasurat actiuni de control finalizate cu amenzi totale de 382.545 de euro, adica 1.683.200 de lei.
Au fost depistate 159 de persoane care lucrau la negru.
In domeniul relatiilor de munca, la nivel national s-au aplicat amenzi de 1.350.700 de lei din care 910.000 de lei pentru munca la negru.
Pentru primirea la munca a mai mult de 5 persoane fara CIM, inspectorii de munca au facut 4 propuneri de cercetare penala. Au fost sanctionati 371 de angajatori.
Si in domeniul SSM s-au aplicat amenzi in valoare de 332.500 de lei.
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
Procedura completa la angajare Caiet de lucru pentru angajatori si manageri de HR
Ghid practic privind munca desfasurata de cetatenii non-UE pe teritoriul Romaniei
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
"Vom desfasura un schimb de experienta cu inspectorii de munca din institutiile similare europene pentru a identifica exemple de bune practici pentru fiecare institutie de control. Saptamana trecuta am colaborat cu expertii francezi pentru a creste eficienta inspectiilor, indiferent ca vorbim de firme franceze cu activitate in Romania, lucratori romani din Franta sau alte cazuri in care colaborarea ajuta. Vom extinde sfera controalelor inopinate si ii vom ajuta pe inspectorii de munca francezi de cate ori este nevoie. Dupa modelul prezentat in Franta intentionam crearea unui corp de elita al inspectorilor de munca romani care, prin competentele legale bine stabilite, sa actioneze la nivel national in cazuri de munca la negru, la gri sau, cum se spune in Franta, munca disimulata.", a precizat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.
Sursa: Inspectia Muncii