Inspectia Muncii desfasoara o campanie nationala de verificare a angajatorilor care desfasoara activitati cu carburanti auto tip GPL

verificare angajatori gplinspectia muncii statii gpl
Inspectia Muncii desfasoara o campanie nationala de verificare a angajatorilor care desfasoara activitati cu carburanti auto tip GPL
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Va informam ca Inspectia Muncii desfasoara, in perioada 28 august - 8 septembrie 2023, o campanie nationala de verificare a angajatorilor care desfasoara activitati de depozitare si comercializare a carburantilor auto tip GPL si de comert cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate.
 
Obiectivele campaniei sunt identificarea angajatorilor care nu respecta prevederile legale care reglementeaza relatiile de munca si luarea masurilor care se impun pentru determinarea acestora sa se conformeze dispozitiilor legale; eliminarea neconformitatilor constatate, prin dispunerea de masuri obligatorii pentru remedierea neconformitatilor si aplicarea sanctiunilor contraventionale corespunzatoare; cresterea gradului de constientizare a angajatorilor si lucratorilor in ceea ce priveste necesitatea respectarii prevederilor legale in domeniile relatiilor de munca; cresterea gradului de constientizare a angajatorilor si lucratorilor in ceea ce priveste necesitatea respectarii prevederilor legale referitoare la sanatatea si securitatea in munca; eliminarea neconformitatilor constatate in domeniul securitatii si sanatatii in munca la angajatorii din domeniile de activitate vizate de campanie.
 
Inspectorii de munca verifica angajarea personalului (contracte individuale de munca cu norma intreaga, contracte individuale de munca cu timp partial etc), durata timpului de munca si munca suplimentara si intocmirea evidentei orelor de munca prestate de salariati, transmiterea, in termen legal, a contractelor individuale de munca in registrul general de evidenta a salariatilor, repausuri periodice (repausul saptamanal, sarbatori legale), munca de noapte, acordarea drepturilor salariale si garantarea in plata a salariului minim brut pe tara, daca angajatorul a realizat evaluarea riscurilor pentru securitatea si sanatatea lucratorilor, daca sunt marcate corespunzator caile de circulatie a vehiculelor din statiile de distributie carburanti, daca sunt emise de catre angajator instructiuni scrise privind folosirea surselor de foc deschis si fumatul la locurile de munca, daca este realizata instruirea lucratorilor cu privire la protectia impotriva exploziilor si daca se asigura echipamentul individual de protectie corespunzator (din materiale care nu produc descarcari electrostatice, ce pot aprinde atmosferele explozive) pentru lucratorii din cadrul statiei de distributie a produselor petroliere.
 
Inspectorii de munca vor verifica, de asemenea, si modul in care au fost indeplinite masurile dispuse cu ocazia controalelor anterioare, acolo unde este cazul.
 
"Avand in vedere evenimentele care au avut loc in ultima perioada si care au avut consecinte grave asupra sanatatii si securitatii lucratorilor, precum si asupra altor persoane aflate in apropierea locurilor in care au avut loc astfel de evenimente, consideram ca se impune intensificarea actiunilor de control privind verificarea respectarii prevederilor legale care reglementeaza relatiile de munca si securitatea si sanatatea in munca si in domenii care nu au fost considerate cu risc major din perspectiva competentelor Inspectiei Muncii, dar in care se pot produce evenimente cu consecinte deosebite. Actiunile de control se vor efectua in toate judetele, la toate tipurile de angajatori care efectueaza activitati in domeniul depozitare si comercializare a carburantilor auto tip GPL. Inspectoratele teritoriale de munca vor participa cu intreg efectivul de inspectori de munca si vor asigura comunicarea cu organele de politie si jandarmerie pentru ca, in situatii deosebite, echipele de control sa poata beneficia, la cerere, de sprijinul acestora", a declarat Mihai Nicolae Uca, inspector general de stat adjunct.
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
verificare angajatori gplinspectia muncii statii gpl

Data aparitiei: 30 August 2023
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Inspectia Muncii desfasoara o campanie nationala de verificare a angajatorilor care desfasoara activitati cu carburanti auto tip GPL Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Acordarea deducerilor personaleIntrebare: Avem urmatoarea situatie, un angajat care are salariu de incadrare de 10257 si o persoana in intretinere copil de 1 an, ore lucrate in luna 96 in valoare de 4103 , CM neimpozabil cod boala 08 -64 ore in valoare de 5053, Tichete de masa 280 lei, Alte sume 156. Venit brut 9592. Intrebarea este daca aceasta persoana beneficiaza deducere? Daca ne raportam la venitul brut atunci persoana nu beneficiaza de deducere, daca ne raportam la Venitul brut impozabil atunci beneficiaza de deducere. La care...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]