Oportunitati profesionale pentru tineri! In ce conditii pot face practica in companii de top

calificare profesionalastagiu de practica 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Tinerii cu varsta de pana la 23 de ani, care au absolvit cel putin invatamantul gimnazial si care doresc sa obtina o calificare profesionala, se pot inscrie in perioada 29-31 august – sesiunea de toamna –in sistemul de invatamant profesional dual, organizat in parteneriat cu operatori economici.

Scolarizarea are o durata de trei ani si include stagii de practica in cadrul companiilor economice partenere. Elevii beneficiaza de bursa lunara de 200 de lei, precum si de bursa suplimentara, transport, cazare si masa asigurate de operatorii economici in mod gratuit.

Pentru anul scolar 2017-2018, la nivel national, sunt 3509 locuri organizate in 127 de clase. In sesiunea de vara au fost admisi pentru aceste locuri de scolarizare 1774 de elevi, iar pentru sesiunea de toamna sunt disponibile 1735 de locuri.

”Sustinerea si dezvoltarea invatamantului profesional dual este raspunsul Guvernului la numeroasele solicitari venite din partea agentilor economici care au nevoie de personal bine pregatit. La Brasov si in alte localitati, acest concept, Scoala fara Someri, s-a dovedit unul de succes. Pregatirea fortei de munca este una dintre parghiile pentru sustinerea ritmului de crestere economica. De aceea, este momentul sa ne asumam impreuna, Guvern si mediul de afaceri, dezvoltarea invatamantului profesional dual si sa ii incurajam pe investitori sa se implice in pregatirea practica a tinerilor, viitorii lor angajati”, considera premierul Mihai Tudose.

Cele mai solicitate calificari din oferta educationala pentru anul scolar 2017-2018 sunt cele de mecanic auto, confectioner produse textile, operator masini cu comanda numerica, strungar, sudor, brutar-patiser, comerciant-vanzator.

Mai multe informatii privind oferta educationala pentru invatamantul profesional dual se regasesc pe site-urile inspectoratelor scolare judetene, respectiv al municipiului Bucuresti sau la sediile acestora.


Sursa: Gov.ro

NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
calificare profesionalastagiu de practica 2017

Data aparitiei: 28 August 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Oportunitati profesionale pentru tineri! In ce conditii pot face practica in companii de top Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]