Un studiu realizat de unul dintre cele mai mari site-uri de recrutare arata ca circa 53% dintre romanii care vor sa obtina un job au de asteptat, in medie, sase luni de zile pana cand un angajator ii suna sa le dea vestea obtinerii postului dorit.
Numarul mic de CV-uri depuse explica, pe de o parte, timpul atat de mare pe care il au de asteptat cei care doresc sa se angajeze. Astfel, s-ar parea ca romanii trimit aproximativ 14 CV-uri inainte de a-si gasi un job.
Analistii din domeniul resurselor umane considera ca aceasta perioada necesara pentru gasirea unui job a crescut destul de mult fata de anul trecut: "Perioada de timp necesara pentru gasirea unui job a crescut semnificativ fata de anii trecuti. Daca durata medie de angajare era de sase saptamani in 2008, acum cei care isi cauta de lucru asteapta cateva luni pana reusesc sa se angajeze".
In primele sase luni ale acestui an, au fost inregistrati in fiecare luna circa 350.000 de aplicanti si aproximativ 1,4 milioane de aplicari. Cei mai activi candidati sunt cei care trimit cate 9 CV-uri zilnic, existand si persoane care au trimis pana la 1.500 CV-uri in aceasta perioada.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Salariul minim in constructii. Mentinere 24 luni. Eliminare faciitati fiscale.Intrebare: Va rog sa ne lamuriti cu privire la salariul de baza minim brut pe tara din OUG 156/31.12.2024 (ordonanta trenulet) asa cum este mentionat la art. LXIX ca, nerespectarea acestuia atrage anularea acordarii facilitatilor fiscale. Care facilitati, daca de la 01.01.2025 acestea sunt eliminate? Daca am un salariat incadrat cu salariul minim timp de 2 ani, il pot lasa la 4.582 lei, avand in vedere ca cei din constructii au salariul mai mare decat cei din sectoarele incadrate la exceptii si care pierd...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Negociere nou CCM dupa aprobarea BVCIntrebare: Prin OUG nr. 156/2024 a fost modificata OG 26/2013 in sensul introducerii art 12 indice 2 Art. 12 indice 2 (1) Prin derogare de la prevederile art. 97 din Legea nr. 367/2022 privind dialogul social, contractele colective de munca se negociaza, in conditiile legii, dupa aprobarea bugetelor de venituri si cheltuieli ale operatorilor economici, in limitele si in conditiile stabilite prin bugete. (2) Drepturile stabilite prin contractele colective de munca incheiate dupa data de 1.01.2025 se acorda...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<