Concediul de Odihna - noile reglementari din Codul Muncii

17 Iunie 2011
17 Iunie 2011
concediuconcediu de odihnaindemnizatia de concediu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
 
Noul Cod al Muncii a adus cateva noutati si in ceea ce priveste Concediul de Odihna. Iata mai jos o lista a celor mai importante modificari.

- perioada neintrerupta de concediu pe care angajatorul este obligat sa o ofere salariatilor s-a redus de la 15 la 10 zile.
 
Fiecare persoana are anual dreptul la 20 de zile de concediu,  iar efectuarea concediului in anul urmator este permisa numai in cazurile exceptionale prevazute de lege sau in cazurile prevazute in contractul colectiv de munca aplicabil. Angajatorul este, de asemenea, obligat sa acorde angajatului zilele de concediu neefectuate pana la sfarsitul anului urmator.
 
- salariatul care nu si-a luat toate zilele de concediu nu poate primi, in schimb, compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat, cu exceptia cazului  incetarii contractului individual de munca.
 
Solicitarea concediului de odihna se face cu cel putin 60 de zile inainte de efectuarea acestuia.
 
- Indemnizatia de concediu nu poate fi mai mica decat salariul de baza, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectiva, prevazute in contractul individual de munca.
 
- Concediul poate fi intrerupt, pentru motive obiective,  atat de catre salariat, cat si de catre angajator, care poate isi poate chema angajatii din concediu in caz de forta majora sau pentru interese urgente care impun prezenta la locul de munca.
In aceste conditii, angajatorul este obligat sa suporte toate cheltuielile salariatului si ale familiei sale, necesare in vederea revenirii la locul de munca, precum si eventualele prejudicii suferite de acesta ca urmare a intreruperii concediului de odihna.

NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]