Restituirea unei sume incasate necuvenit - MODEL nota de constatare

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
09 August 2024
09 August 2024
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
Restituirea unei sume incasate necuvenitmodel nota de constarare
Restituirea unei sume incasate necuvenit - MODEL nota de constatare
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 

"In vederea restituirii sumei, angajatorul va intocmi un document prin care constata ca salariatul a beneficiat de zile de concediu de odihna necuvenit precum si suma aferenta acestor zile, iar in baza acestuia, salariatul efectueaza plata sumei in numerar sau in contul societatii. Ne puteti ajuta cu un model de document?"

Raspunsul specialistului: 

Legea nr. 53/2003 Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, prevede la art. 256 alin. (1) ca salariatul care a incasat de la angajator o suma nedatorata este obligat sa o restituie.

Atentie, ITM-ul solicita la control dosarele de personal ale salariatilor! Lipsa acestora se sanctioneaza cu amenda de 8.000 de lei! Va oferim o lucrare cu toate documentele, gata intocmite, pe care trebuie sa le contina aceste dosare: Dosarul personal al salariatului, detalii AICI >>> 

Un document prin care se contata ca un salariat a beneficiat de zile si indemnizatie de concediu de odihna acordate in mod necuvenit, ar putea contine urmatoarele, cu precizarea ca acesta este un model pe care trebuie sa il adaptati la situatia concreta existenta:

Antetul angajatorului

Departamentul/compartimentul
Nr. ....... din data .................

NOTA DE CONSTATARE/PROCES VERBAL

Avand in vedere prevederile:

-    Legii nr. 53/2003 Codul muncii, republicata cu modificarile si completarile ulterioare;
-    CIM nr. ..../..... incheiat cu salariatul .......
-    [pot fi mentionate alte prevederi relevante din Regulamentul intern sau alte documente]

Urmare unei verificari efectuate cu privire la modul de acordare a zilelor de concediu de odihna si a indemnizatiei corespunzatoare s-a constatat o eroare in acordarea acestui drept pentru salariatul/a ..................................., avand functia .............................. in cadrul .................................
Eroarea consta in acordarea unui numar mai mare de zile de concediu de odihna si a indemnizatiei de concediu aferente, decat cel prevazut in CIM nr. ...../.............

Astfel, in conformitate cu clauzele CIM nr. ...../........ salariatul ....... avea dreptul la .... zile lucratoare de concediu de odihna, carora le corespunde o indemnizatie in cuantum de  ........... lei.
In fapt, i s-au acordat, din eroare un numar de  ..... zile lucratoare  de concediu de odihna respectiv cu .... zile lucratoare mai mult decat cele care se cuvin conform contractului individual de munca si o indemnizatie in cuantum de ..... lei, respectiv cu .... lei mai mult decat indemnizatia de concediu de odihna cuvenita conform prevederilor CIM si ale Codului muncii.

Avand in vedere cele mentionate mai sus, se constata acordarea a .... zile de concediu de odihna necuvenit si a sumei nedatorate de  ........ reprezentand indemnizatie de concediu de odihna, aferenta zilelor de concediu acordate necuvenit.
Avand in vedere prevederile art. 256 alin. (1) din Codul muncii, conform carora salariatul care a incasat de la angajator o suma nedatorata este obligat sa o restituie, am intocmit prezenta Nota in vederea restituirii voluntare de catre salariat a sumei de ......... lei, in contul bancar al angajatorului – IBAN ...........................

Intocmit: .............

Aprobat
..................................


Am primit un exemplar: .................................. (Nume, data si semnatura salariat)

Subsemnatul ....... (nume si semnatura salariat) sunt de acord sa restitui voluntar, in termen de ..... zile, suma nedatorata de  .......... lei  incasata de la angajator.


Un raspuns oferit in august 2024, de catre expertii de la PortalCodulMuncii. Da click aici pentru mai multe raspunsuri si sfaturi de la specialisti in legislatia muncii si resurse umane.

NOUTATI din Legislatie muncii

Atentie: La 1 septembrie 2024 intra in vigoare NOUA LEGE A PENSIILOR!


Descopera lucrarea Noua Lege a Pensiilor. Ghid practic - trateaza intr-o maniera completa
si 100% profesionista absolut toate aspectele pensionarii!

Afla:

- ce tipuri de pensie exista
- care sunt modalitatile si conditiile de pensionare
- ce acte trebuie sa contina dosarul de pensionare
- cum se calculeaza cuantumul pensiei
- cum inceteaza contractul individual de munca
- posibilitati de continuare a raporturilor de munca
- modalitati de cumulare a pensiei cu alte venituri etc.


...Vezi AICI detaliile complete <<


 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarca GRATUIT
“Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]