Am retrogradat pe cineva din functie pentru 60 de zile. Cum revine la vechea functie si vechiul salariu?

16 Februarie 2011
16 Februarie 2011
retrogradare din functiesalariucodul munciiabatere disciplinara
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Sa presupunem ca aveti un angajat pe care l-ati retrogradat din functie, conform articolului 264 litera c, timp de 60 de zile. Ce se intampla dupa expirarea acestor zile? Trebuie o decizie care sa-l readuca in functia si la salariul initial?
 
Art. 264 alin. (1) din Codul muncii prevede care sunt sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul in cazul in care salariatul savarseste o abatere disciplinara. Printre acestea, la lit. c) este prevazuta si retrogradarea din functie, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea, pentru o durata ce nu poate depasi 60 de zile.
 
Angajatorul, potrivit art. 268 alin. (1) din Codul muncii, dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei.
 
Sanctiunile disciplinare sunt expres si limitativ prevazute de lege, iar aplicarea lor sub aspectul duratei si cuantumului trebuie sa se faca cu respectarea riguroasa a dispozitiilor legale.
 
Asa fiind, decizia prin care angajatorul a dispus aplicarea sanctiunii disciplinare constand in retrogradarea din functie, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea trebuie sa cuprinda perioada in care se aplica, perioada ce nu poate depasi 60 de zile.


NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]