Va reamintim ca a intrat in vigoare OUG 132/2020, un act normativ care instituie si in Romania munca flexibila dupa un model de inspiratie germana menit sa reduca impactul negativ al pandemiei coronavirus asupra pietei muncii. Aceasta ordonanta sprijina atat salariatii, cat si firmele angajatoare si prevede, in principiu, 3 lucruri:
Aveti posibilitatea sa reduceti unilateral timpul de munca al salariatilor dvs. cu cel mult 50%, cu reducerea corespunzatoare a salariului.
Puteti aplica aceasta masura doar daca indepliniti 2 conditii:
a) cifra de afaceri a firmei a scazut cu cel putin 10% fata de perioada similara din anul anterior;
b) masura in cauza afecteaza cel putin 10% din numarul total de salariati.
Pe perioada acestei masuri, platiti salariatilor (si recuperati ulterior de la Stat) o indemnizatie de 75% din diferenta dintre salariul de baza brut prevazut in contractul individual de munca si salariul de baza brut aferent orelor de munca efectiv prestate ca urmare a reducerii timpului de munca.
Recent a intrat in vigoare OUG nr. 132/2020 care aduce modificari importante privind timpul de munca! Va oferim un ghid practic cu absolut toate explicatiile necesare! Folositi-l pentru a evita amenzi de pana la 20.000 de lei!
Detalii aici!
Evident, lucrurile sunt insa mult mai complexe de atat si apar intrebari practice foarte la obiect, care tin de procedura care trebuie urmata, dar si de inregistrarile in Revisal aferente, completarea Declaratiei 112, efectuarea pontajelor etc.
Atentie! Lucrarea dvs. va fi actualizata GRATUIT cu procedura de decontare cand apare Hotararea de Guvern in Monitorul Oficial.
Nu va faceti griji! Va oferim exact produsul de care aveti nevoie!
Ghidul va arata pas cu pas ce aveti de facut si va ajuta astfel sa beneficiati in cel mai scurt timp de avantajele pe care le aduce acest act normativ pentru dvs. si pentru salariatii dvs.!
Exemple de intrebari la care doriti un raspuns!
Cand trebuie comunicata salariatului decizia de reducere a timpului sau de munca?
Pe ce durata se poate aplica aceasta masura?
Indemnizatia de 75% este supusa impozitarii si platii contributiilor sociale?
Ce documente trebuie sa intocmiti dvs., angajatorul?
Ce interdictii vi se aplica pe perioada aplicarii acestei masuri?
Ce firme sunt excluse din start de la aplicarea acestei masuri?
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Abonament pentru utilizarea facilitatilor sportive. Tratament fiscal in anul 2025Intrebare: Conform art. 76 lit. h) contravaloarea abonamentelor pentru utilizarea facilitatilor sportive in vederea practicarii sportului si educatiei fizice cu scop de intretinere, profilactic sau terapeutic oferite de furnizori ale caror activitati sunt incadrate la codurile CAEN 9311, 9312 sau 9313, precum si contravaloarea abonamentelor, oferite de acelasi furnizor care actioneaza in nume propriu sau in calitate de intermediar, ce includ atat servicii medicale, cat si dreptul de a utiliza facilitatile...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Indemnizatie pentru folosirea masinii personale. Tratament fiscalIntrebare: Va rugam sa ne precizati ce obligatii fiscale are angajatul si angajatorul in urmatoarea situatie: Angajatorul doreste sa acorde o indemnizatie salariatilor care folosesc masina proprie in interes de servici (agenti de vanzari). Ce document se incheie cu acesta?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<