Resurse Umane, 197 de teste, formulare si metode practice: Angajatii problema

resurse umanemotivaretesteformulare
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Aveti printre angajatii dvs. unii care, desi sunt motivati, creeaza totusi probleme?

Aveti posibilitatea sa le folositi potentialul. Trebuie doar sa procedati diferit in functie de comportamentul lor specific.

.......Click Aici pentru Detalii despre 197 de teste, formulare si metode practice dedicate Reurselor Umane

Angajatul nepunctual

Vine dimineata intotdeauna cu 10 minute intarziere si isi prelungeste zilnic pauzele. Chiar si in cazul unui program de lucru flexibil, se va vedea imediat ca nu respecta nici un termen.

De cele mai multe ori comportamentul nepunctualului nu este cauzat de o intentie rau-voitoare. Adesea isi ia prea multe de lucru sau, adancit in teme interesante, nu-si da seama cand trece timpul.

Chiar daca lipsa de punctualitate nu-i afecteaza performantele, totusi comportamentul lui creeaza probleme in cadrul echipei. Colegii sai vor spune: „Nu este drept sa nu fii punctual. Noua nu ni se permite acest lucru“.

Discutati cu angajatul respectiv si apoi luati masuri. De exemplu, prelungirea programului de lucru cu o jumatate de ora sau chiar cu o ora. Daca acest lucru nu este posibil, va trebui sa impuneti punctualitatea. Procedati la fel cu toti angajatii. Chiar si dvs. trebuie sa respectati programul.

Pentru a da un bun exemplu, in cazul sedintelor nu asteptati venirea intarziatilor. Incepeti intotdeauna la ora programata.

Dezordonatul

Ordinea este un cuvant strain pentru el. Atata timp cat gaseste singur tot ceea ce are nevoie si dvs. sau colegii nu sunteti deranjati, cel mai bine este sa ignorati dezordinea lui.

Daca acest lucru nu este posibil – de exemplu daca respectivul angajat isi are punctul de lucru intr-un spatiu in care circula clientii firmei – sau daca alti colegi sunt incurcati de dezordinea lui, atunci este cazul sa discutatI cu el aceasta problema.

Priviti in mod obiectiv cauzele comportamentului sau si cautati impreuna posibilitati de corijare. Oferiti-i sprijinul dvs. Indrumati-l indeaproape.

Exageratul

Tot timpul vine cu idei noi si enerveaza cu nenumaratele lui propuneri. Daca acest angajat isi indeplineste la timp si cu placere sarcinile, trebuie sa va bucurati de acest lucru. Ganditi-va ca aveti un angajat creativ, care cauta permanent noi solicitari. Folositi acest potential de motivare.

Totusi, pentru a evita volumul mare de idei noi, stabilitI reguli clare: pe de o parte, angajatul se obliga sa-sI expuna ideile succint, sub forma unui proiect; pe de alta parte, dvs. va obligati sa verificati daca ideile pot fi puse in practica. In felul acesta evitati perturbarile permanente si reusitI sa valorificati ideile cu adevarat serioase.

Angajatul in care nu poti avea incredere

Este cel care face promisiuni pe care nu le respecta si care recurge la afirmatii false pentru a-si apara imaginea. Daca nu luatI masuri, apare pericolul ca atmosfera in echipa sa se inrautateasca si sa aiba urmari serioase. In plus, acest tip de angajat este total nepotrivit pentru a intra in contact cu clientii.

In discutia pe care trebuie sa o aveti cu angajatul incercati sa aflati cauzele comportamentului sau. Țineti seama de faptul ca astfel de persoane, atunci cand sunt supuse stresului, recurg cu mare usurinta la neadevaruri.

Motivarea Resurselor Umane
Detalii despre 197 de teste, formulare si metode practice
......Click Aici

Stabiliti impreuna cu angajatul ce este de facut pentru ca acesta sa-si indrepte comportamentul. Tot in cadrul acestei discutii clarificati ce rectificari trebuie facute in interesul firmei.

Respectati eventualele intelegeri pe care le faceti cu acest angajat pentru a arata in primul rand dvs. ca sunteti demn de incredere.


de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
resurse umanemotivaretesteformulare

Data aparitiei: 17 Noiembrie 2010
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Resurse Umane, 197 de teste, formulare si metode practice: Angajatii problema Nota: 5 din 5 - 6 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa de post Montator elemente prefabricate din beton armatIntrebare: Suntem o firma de constructii ,va rugam sa ne ajutati cu o fisa de post pentru Montator elemente prefabricate din beton armat Cor: 711403.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Pensie limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionareIntrebare: Angajata - in varsta de 59 ani si 1 luna, primeste decizia de pensionare pentru limita de varsta in data de 16.04.2024 ( plata drepturilor de pensie se va face incepand cu data de 01.04.2024 ). Salariata a adus copie dupa decizie la angajator in data de 17.04.2024. 1. Cu ce data inceteaza CIM si cu ce articol? 2. Pot incheia un nou CIM cu angajatul dupa incetarea celui vechi pe perioada determinata de 1 luna - pentru a putea gasi alta persoana in locul acesteia? Mentionez ca salariata este de...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]