"In contul de REVISAL pe care operez si transmit la ITM, am doua firme - Firma mama - deschide pe 1 noiembrie un hotel care are (separat) certificat de inregistrare ca hotel, de sine statator, adica are un cod unic de inregistrare si are activitatea principala 5510 ”Hoteluri si alte facilitati de cazare similare”. Asa ca, intentionez sa trec aceasta firma in REVISAL-UL in care operez ( voi avea part-time si la aceasta firma pe Resurse Umane), sub forma de Inregistrare angajator nou Dupa care, voi introduce salariatii noi care vor fi angajati la hotel incepand cu 1 noiembrie; si, ma gandesc ca la angajatii pe care ii am deja in baza de date si care vor avea un part-time la hotel, voi putea sa ii trec cu contract la hotel; adica, voi putea sa ii preiau din REVISAL.
Tot din ce m-am informat si va rog sa imi spuneti daca sunt bine informata, cu ce este specificat pana aici si de aici incolo - Documentele pe care le prezint la ITM, pentru obtinerea numelui de utilizator si a parolei pentru HOTEL sunt: a) solicitare scrisa pentru eliberarea numelui de utilizator si a parolei, conform model; b) imputernicire semnata si stampilata de angajator, in cazul in care persoana care solicita obtinerea numelui de utilizator si a parolei este alta decat reprezentantul legal al angajatorului; c) copie de pe certificatul de inmatriculare; d) copie a actului de identitate al persoanei imputernicite."
Raspunsul specialistilor:
Intr-adevar, aplicatia Revisal permite adaugarea unui angajator nou. Selectarea acestei functionalitati deschide ecranul in care se vor introduce date referitoare la inregistrarea ce urmeaza a se adauga. Adaugarea in sistem a inregistrarilor din acest ecran se poate face apasand butonul „Inregistrare angajator nou” pozitionat in toolbarul din partea superioara a ecranului principal in sectiunea „Registru” (Inregistrare angajator nu/Adaugare angajator/Informatii generale angajator/Informatii persoana juridica/Sumar).
In ceea ce priveste preluarea salariatilor deja inregistrati in baza de date, aplicatia Revisal permite schimbarea gestiunii contractelor deja adaugate in aplicatie, intre doua entitati ale aceluiasi angajator. Operatia de schimbare gestiune registru se poate face apasand butonul „Schimbare gestiune registru” pozitionat in toolbarul din partea superioara a ecranului principal in sectiunea „Mutare contracte” - subsectiunea „Schimbare gestiune registru”.
In caz contra, se va proceda la adaugarea salariatilor in cadrul aplicatiei. Selectarea acestei functionalitati deschide ecranul in care se vor introduce date referitoare la inregistrarea ce urmeaza a se adauga. Adaugarea in sistem a inregistrarilor din acest ecran se poate face apasand butonul „Inregistrare salariat” pozitionat in toolbarul din partea superioara a ecranului principal in sectiunea „Salariati” (Salariati/Inregistrare salariat/Adaugare Salariat/Date generale/Sumar).
Transmiterea on-line prin intermediul portalului Inspectiei Muncii se face dupa solicitarea si obtinerea de catre angajator a numelui de utilizator si a parolei, indiferent daca angajatorul presteaza serviciul de completare si transmitere a registrului sau are incheiat un contract de prestari de servicii, si activarea accesului la portalul Inspectiei Muncii
http://itmonline.inspectiamuncii.ro:
- obtinerea numelui de utilizator si a parolei se face la sediul inspectoratului teritorial de munca in a carui raza teritoriala angajatorul isi are sediul sau domiciliul, in baza prezentarii urmatoarelor documente:
a) solicitare scrisa pentru eliberarea numelui de utilizator si a parolei;
b) imputernicire semnata si stampilata de angajator, in cazul in care persoana care solicita obtinerea numelui de utilizator si a parolei este alta decat reprezentantul legal al angajatorului;
c) copie de pe certificatul de inmatriculare;
d) copie a actului de identitate al persoanei imputernicite.
Obtinerea numelui de utilizator si a parolei este conditionata de transmiterea la sediul inspectoratului teritorial de munca a registrului general de evidenta a salariatilor.
- obtinerea numelui de utilizator si a parolei pentru unitatile fara personalitate juridica ale angajatorilor se face la sediul inspectoratului teritorial de munca in a carui raza teritoriala acestea isi desfasoara activitatea, in baza unei imputerniciri semnate si stampilate de reprezentantul legal al unitatii fara personalitate juridica, insotita de o copie a urmatoarelor documente:
a) delegarea de competenta pentru incadrarea personalului prin incheierea de contracte individuale de munca;
b) delegarea de competenta pentru infiintarea si completarea registrului general de evidenta a salariatilor in format electronic;
c) certificatul de inmatriculare al angajatorului;
d) certificatul fiscal al unitatii fara personalitate juridica.
Temeiul legal il constituie HG 905/2017 si OMMPS 1918/2011.
Un raspuns oferit in noiembrie 2023, de catre expertii de la PortalCodulMuncii. Da click aici pentru mai multe raspunsuri si sfaturi de la specialisti in legislatia muncii si resurse umane.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Concediere pentru inaptitudine medicalaIntrebare: Daca un angajat nu este considerat apt dpdv medical de catre medicul de medicina muncii in urma controlului periodic, care sunt pasii de urmat? in baza carui art. din Codul muncii ii putem desface CIM-ul? Suntem obligati sa-i oferim alte posturi pentru care ar putea fi apt dpdv medical?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Concediere individuala. Numar salariatiIntrebare: Cate concedieri individuale succesive se pot efectua intr-o societate pe parcusul unui an calendaristic? De exemplu : luna septembrie: salariati 110- concediati individual 4; luna octombrie salariati 101 cati salariati se pot concedia?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<