Atentie!
Suspendarea CIM (contract individual de munca) implica in mod direct suspendarea prestarii muncii de catre salariat si implicit plata drepturilor de natura salariala de catre angajator.
Alineatul (4) al art. 49 din Codul Muncii prevede faptul ca in situatia suspendarii contractului individual de munca din cauza unei fapte imputabile salariatului, pe durata suspendarii contractului individual de munca acesta nu va beneficia de niciun drept care rezulta din calitatea sa de salariat.
Nu uitati faptul ca in cazul suspendarii contractului individual de munca, se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
...totul despre suspendare CIM aici >>>
"In cazul in care o salariata a fost data disparuta din luna iunie a acestui an, am procedat corect daca i-am facut suspendare de drept cu temeiul art. 50, litera i) si nu am completat data se sfarsit a suspendarii in Revisal, pana la constatarea decesului contractul va ramane suspendat?"
Conform art. 50 lit.i) din Codul muncii, contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situaţii: i) in alte cazuri expres prevazute de lege.
Astfel, acest text din Codul muncii se refera la situatiile in care un text dintr-o lege speciala stabileste un caz de suspendare.
Spre exemplu, in cazul administratorilor Legea 31/1990 stabileste ca in cazul in care administratorii au fost desemnaţi dintre salariaţii societaţii, contractul individual de munca este suspendat pe perioada mandatului.
IMPORTANT:
In situatia expusa, nu exista un text de lege care sa prevada suspendarea asa incat apreciez ca suspendarea trebuie sa aiba ca temei art. 51 alin. (2) din Codul muncii (absente nemotivate).
In Revisal, se poate efectua o corectie a temeiul de suspendare din 50 lit.i) in 51 alin.(2).
Nu incetati suspendarea pana nu se clarifica situatia salariatei.
Un articol realizat de expertii de la PortalCodulMuncii >>>
Pericole nebanuite pe care le ascunde suspendarea contractului de munca al unui angajat!
Atentie, riscati o AMENDA de 20.000 de lei pentru nerespectarea unor reglementari aparent minore, detalii aici >>>
Lucrarea „Procedura de suspendare a contractului munca. Caiet de lucru pentru angajatori si manageri HR” explica impecabil intreaga problematica a suspendarii contractului de munca >>>