Telefon de serviciu. Transfer in proprietatea angajatului la incetarea CIM

Isabela Alexe
Isabela Alexe
21 August 2024
21 August 2024
Isabela Alexe
Isabela Alexe
telefon serviciu transfer salariattelefon serviciu incetare cim
Telefon de serviciu. Transfer in proprietatea angajatului la incetarea CIM
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

"Un angajator doreste sa acorde pentru o categorie de angajati o suma de 3000 de lei net odata la doi ani pentru achizitie de telefon de serviciu. In cazul in care telefonul ales de angajat are valoarea mai mare decat suma de 3000 lei (de exemplu 6000 lei), angajatorul ar dori sa ofere posibilitatea angajatului si cu acordul sau ca din salariu primit sa suporte partea care depaseste plafonul de 3000 de lei. Se poate cumpara un telefon pe numele angajatorului, dar o parte din suma achitata telefonului sa fie suportata de catre angajat? In cazul in care angajatul demisioneaza, se poate vinde telefonul angajatului si in ce conditii?"

Raspunsul specialistilor: 

Conform art. 20 din Codul muncii:

(1) In afara clauzelor esentiale prevazute la art. 17, intre parti pot fi negociate si cuprinse in contractul individual de munca si alte clauze specifice.

Astfel, contractul individual poate contine si clauze specifice. Una dintre astfel de clauze poate fi si clauza referitoare la telefonul de serviciu.

Inspectorii ITM veniti in control va pot solicita nu mai putin de 160 de documente
Nicio grija! Le puteti prezenta imediat ORICE document, intocmit fara greseala, in concordanta cu ultimele modificari legislative, detalii AICI >>> 

Astfel, se poate incheia un act aditional la contractul individual de munca prin care sa se reglementeze o clauza privind telefonul de serviciu in conditiile pe care le-ati mentionat. Se poate mentiona ca angajatorul achizitioneaza si pune la dispozitia salariatului un telefon mobil in suma de 3.000 lei in vederea indeplinirii sarcinilor de serviciu. 

In situatia in care salariatul doreste sa un telefon mobil al carui pret este superior va suporta diferenta acestuia. De asemenea, se poate mentiona ca la incetarea contractului individual de munca, la solicitatarea salariatului, telefonul se transfera de angajator in proprietate acestuia cu obligatia de plata a partii suportate de angajator la pretul pietei. Documentul privind transferul este cererea salariatului aprobata de angajator.

Un raspuns oferit in august 2024, de catre expertii de la PortalCodulMuncii. Da click aici pentru mai multe raspunsuri si sfaturi de la specialisti in legislatia muncii si resurse umane.

NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]