Asa cum bine stim, este dreptul salariatului de a munci la acelasi angajator sau la mai multi angajatori in baza mai multor contracte individuale de munca.
Exceptie fac situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.
Daca nu exista incompatibilitate, o persoana poate presta activitate profesionala la mai multi angajatori sau la acelasi angajator in baza mai multor contracte individuale de munca.
Pentru fiecare CIM, salariatul va avea salariu corespunzator.
Asa cum beneficiaza de salariu corespunzator pentru munca prestata, salariatul cumulard (ce realizeaza cumul de functii la acelasi angajator sau la mai multi angajatori) are si dreptul la concediu de odihna pentru fiecare contract individual de munca.
Noua lege a pensiilor Ghid practic
250 Modele Fise de Post
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
Zilele de concediu de odihna se acorda proportional cu perioada de timp lucrata de salariat.
Mare atentie la faptul ca durata concediului de odihna anual se acorda in functie de numarul de zile lucrate si nu in functie de numarul de ore lucrate.
Daca salariatul are negociat un program de lucru de 1 ora pe zi, sa luam ca exemplu, pentru acest salariat ziua de lucru este de 1 ora si se va considera zi lucrata. In functie de zilele lucrate, se vor realiza toate calculele pentru a determina numarul de zile de CO la care salariatul are dreptul.
Daca, spre exemplu, avem un salariat care lucreaza doar o zi pe luna, 10 ore, el va avea dreptul la o zi de concediu de odihna pe an, dat fiind ca anual are doar 12 zile de lucru.
Asadar, nu uitati! Nu stabilim numarul de zile de concediu de odihna in functie de numarul de ore, ci in functie de numarul de zile lucrate.