Cum calculam indemnizatia de maternitate pentru salariata cu doua contracte de munca la societati diferite?

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
20 Aprilie 2016
20 Aprilie 2016
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
indemnizatia de maternitatematernitateconcediu medicalcalculul indemnizatiei de maternitate
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Astazi vom lamuri o situatie des intalnita in legislatia muncii, cea referitoare la calculul indemnizatiei de maternitate in situatia cumulului de contracte de munca.

In speta noastra, salariata detine doua contracte individuale de munca, la societati diferite. Doreste sa intre in prenatal, concediu de maternitate.

Cum vom calcula indemnizatia de maternitate la cei doi angajatori?

Conform Consilierului Juridic Gabriela Dita, pentru persoana care desfasoara activitatea la mai multi angajatori, la fiecare fiind asigurata conform acestei ordonante de urgenta, indemnizatiile se calculeaza si se platesc, dupa caz, de fiecare angajator.

Concret, exemplarul original al certificatului de concediu medical se prezinta spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celalalt/ceilalti angajator/angajatori se prezinta copia certificata de catre medicul prescriptor.

Demn de retinut este faptul ca salariata va prezenta exemplarul original al certificatului de concediu medical la angajatorul unde inregistreaza venitul cel mai mare. Angajatorul la care are venitul cel mai mic va primi copia certificatului de concediu medical.

"Astfel, cei doi angajatori, in baza certificatelor medicale, vor calcula fiecare baza de calcul a indemnizatiei si idemnizatia de maternitate luand in calcul doar veniturile realizate de salariata la respectivul angajator si nu veniturile cumulate la mai multi angajatori.", precizeaza Consilier Juridic Gabriela Dita, pentru PortalContabilitate.ro.


NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: au aparut mai multe acte normative care vizeaza RI


Regulamentul Intern trebuie modificat conform actelor normative intrate in vigoare in ultima perioada! Riscati amenzi de pana la 30.000 de lei!

Protejati-va! Va oferim informatii complete in lucrarea:
Regulament Intern. Modele editabile. Legislatie comentata. Studii de caz!

Vezi AICI Modele de documente EDITABILE >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]