Modul concret de impartire a programului de lucru specificat in Regulamentul Intern nu absolva angajatorul de obligativitatea de a-l preciza in contractul individual de munca al salariatului.
Evident, programul de lucru este recomandat sa fie prevazut si in cuprinsul contractului individual de munca, dar si in regulamentul intern. Atentie totusi la faptul ca programul de lucru poate fi diferit, de la un salariat la altul. Ca atare, este necesar sa precizam programul de lucru in contractul individual de munca al fiecarui salariat.
Nu uitati!
Codul muncii prevede ca persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la durata normala a muncii, exprimata in ore/zi si ore/saptamana.
Orice modificare a acestui element al contractului individual de munca in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii. Durata muncii cuprinde si repartizarea programului de lucru.
Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
Mare atentie la faptul ca orice modificare a duratei zilnice a muncii prin modificarea repartizarii programului de lucru se va face numai cu acordul partilor prin incheierea unui act aditional la contractul individual de munca
Repartizarea timpului de munca in cadrul saptamanii este, de regula, uniforma, de 8 ore pe zi timp de 5 zile, cu doua zile de repaus. In functie de specificul unitatii sau al muncii prestate, se poate opta si pentru o repartizare inegala a timpului de munca, cu respectarea duratei normale a timpului de munca de 40 de ore pe saptamana.
Surse: PortalCodulMuncii.ro
PortalContabilitate.ro