159 de persoane care lucrau la negru au fost depistate in urma controalelor organizate de Inspectia Muncii.
In domeniul relatiilor de munca, s-au aplicat amenzi totale de 1.572.700 de lei, din care 1.040.000 de lei pentru munca la negru.
Pentru primirea la munca a mai mult de 5 persoane fara contracte individuale de munca, inspectorii de munca au facut 6 propuneri de cercetare penala si 412 angajatori au fost sanctionati.
In domeniul SSM s-au aplicat amenzi de 517.000 de lei. Catre inspectoratele teritoriale de munca au fost comunicate 42 de evenimente care vor fi incadrate sau nu ca accidente de munca.
"Atragem atentia asupra riscurilor la care se expun lucratorii, in special cei care sapa santuri. Neasigurarea malurilor de pamant este cauza principala a accidentarilor, inclusiv mortale. Deseori aceasta nenorocire sa pleci de acasa, la munca si sa nu te mai intorci niciodata. Deseori aceasta nenorocire nu vine singura, ea se completeaza cu lipsa formelor legale de angajare, caz intalnit si saptamana trecuta in judetul Mehedinti, cand trei persoane au fost surprinse de un mal de pamant in timp ce executau lucrari la sistem de canalizare. Doua dintre ele au fost salvate, iar una a decedat. In acest caz, dar si in oricare de acest fel nu se fac concesii si vom aplica sanctiunile cele mai aspre ale legii.", a atentionat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
Ghid complet Instructiuni proprii de securitate a muncii
Noua lege a pensiilor Ghid practic
Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz
Sursa: Inspectia Muncii