Aceste informatii au fost furnizate chiar de Inspectia Muncii, care a mai precizat ca, in aceasta perioada au fost depistate 520 de persoane care lucrau fara forme legale, dintre acestea 65 erau din Prahova, 46 din judetul Arad si 40 din Ialomita.
De asemenea, in domeniul relatiilor de munca, au fost efectuate 2.574 de controale in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare de 4,84 milioane de lei, din care 4,51 milioane de lei pentru munca nedeclarata, si au fost sanctionati 573 de angajatori.
In domeniul securitatii si sanatatii in munca au fost efectuate 1.871 de controale, in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare de 627.000 de lei, a mai precizat Inspectia Muncii.
Conform sursei citate, angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 203 evenimente care, in urma cercetarilor efectuate de inspectorii de munca, vor fi sau nu incadrate drept accidente de munca. Dintre acestea, 77 au avut loc in Bucuresti si 19 in judetul Timis.
Nerespectarea prevederilor OUG nr. 99/2000 privind masurile ce pot fi aplicate in perioadele cu temperaturi extreme pentru protectia persoanelor incadrate in munca se sanctioneaza cu amenda de la 1.500 la 2.500 de lei.
Medicina muncii un aliat al angajatorului
Manual de prim ajutor si interventie in situatii de urgenta
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
"Pe tot parcursul verii, vom intensifica actiunile de control in sectoarele economice in care se lucreaza in aer liber sau in spatii deschise si in care se desfasoara activitati care presupun efort fizic intens. Vom verifica respectarea prevederilor O.U.G nr. 99/2000 privind masurile ce pot fi aplicate in perioadele cu temperaturi extreme pentru protectia persoanelor incadrate in munca. Angajatorii sunt obligati sa asigure conditii minime pentru mentinerea starii de sanatate a salariatilor, cum ar fi: reducerea intensitatii si ritmului activitatilor fizice, asigurarea apei minerale, asigurarea ventilatiei la locul de munca, alternarea perioadelor de lucru cu perioade de repaus si alternarea efortului dinamic cu cel static, asigurarea echipamentului individual de protectie, reducerea duratei zilei de munca sau esalonarea zilei de lucru pe doua perioade", concluzioneaza Inspectia Muncii.