159 de persoane au fost depistate muncind la negru, dintre care 35 erau din Bihor si 27 din judetul Mures.
In domeniul relatiilor de munca, inspectia muncii a aplicat amenzi de 1.291.800 de lei, dintre care 970.000 de lei au fost amenzile pentru munca la negru.
Conform celui mai recent comunicat de presa emis de Inspectia Muncii, pentru primirea la munca a mai mult de 5 persoane fara contracte individuale de munca, inspectorii de munca au facut 5 propuneri de cercetare penala. Au fost sanctionati 392 de angajatori.
In perioada 913 mai 2016, in urma actiunilor de control, inspectorii au aplicat amenzi de 608.000 de lei in domeniul securitatii si sanatatii in munca.
Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 35 de evenimente care, in urma cercetarilor efectuate de inspectorii de munca, vor fi incadrate sau nu ca fiind accidente de munca.
Noua lege a pensiilor Ghid practic
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
Inspectorii de munca au dispus 5 opriri de echipamente de munca pentru evitarea accidentarilor.
"Prin masurile dispuse in timpul campaniilor de control actionam preventiv si avem in permanenta atentie combaterea muncii subdeclarate, cunoscuta drept munca la gri si diminuarea celei nedeclarate, care prin efectele sale influenteaza negativ bunul mers al societatii. Conform statisticilor Inspectiei Muncii, tinerii la inceputul carierei lor, sunt cei mai expusi riscurilor de accidentare, de aceea este necesara educarea acestei generatii, prin cultivarea unor valente culturale ale securitatii si sanatatii in munca, ceea ce va asigura un mediu de munca sigur si sanatos.", precizeaza Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.
Sursa: InspectiaMuncii.ro