Asa se face ca, in perioada 23-27 octombrie 2017, Inspectia Muncii a desfasurat actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare totala de 377.795 de euro, adica 1.730.300 de lei. Au fost depistate 174 de persoane care lucrau la negru. Dintre acestea 107 erau din judetul Sibiu.
Munca la negru, sanctionata aspru
In domeniul relatiilor de munca, au fost efectuate 1474 de controale in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare de 1.440.300 de lei, din care 1.140.000 de lei pentru munca la negru si au fost sanctionati 347 de angajatori.
In domeniul securitatii si sanatatii in munca au fost efectuate 1041 de controale, in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare de 290.000 de lei. Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 111 evenimente care, in urma cercetarilor efectuate de inspectorii de munca, vor fi incadrate sau nu ca fiind accidente de munca. Dintre acestea, cate 28 au avut loc in Bucuresti si Timis si 15 in judetul Cluj.
250 Modele Fise de Post
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Procedura completa la angajare Caiet de lucru pentru angajatori si manageri de HR
Norme pentru reducerea substantelor cancerigene la locul de munca. Ce au decis eurodeputatii
Cum bolile autoimune sunt in crestere mare, iar cancerul face din ce in ce mai multe victime, eurodeputatii au decis sa inaspreasca legislatia in ceea ce priveste folosirea substantelor cancerigene si agentilor chimici la locul de munca.
Asa se face ca 11 substante cancerigene vor fi reduse pe cat posibil, vor fi demarate studii referitoare la legatura dintre agentii chimici nocivi, infertilitate si afectarea functiilor sexuale. De asemenea, legea va forta angajatorii sa aiba mai multa grija de angajatii lor, pentru ca sanatatea acestora sa nu mai fie afectata...citeste mai multe despre bolile profesionale aici >>>