Studii Eurostat. Romanii devin din ce in ce mai productivi. Motivul cresterii productivitatii in Romania!

resurse umanemanagementul resurselor umanecapital umaninvestitii HR
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Acestea sunt datele Eurostat, ca Romania inregistreaza cele mai puternice avansuri din UE, in ceea ce priveste productivitatea muncii.

Conform datelor, productivitatea a castigat un asemenea avans puternic in Romania pentru ca... pornim de jos si ca inca mai avem mult pana cand sa ii ajungem pe cei cu adevarat productivi.

Potrivit studiilor, din anul 2010, productivitatea medie a angajatilor europeni a crescut cu doar 3% dar in Romania s-a inregistrat un avans de 14%.

Care sunt tarile in care s-a inregistrat cel mai puternic nivel de crestere a productivitatii?

Romania pe primul loc, urmata de Letonia. Urmeaza Lituania si apoi Bulgaria.

Asa cum arata statisticile Eurostat, productivitatea muncii in Romania este de 6 ori mai mica decat media in Europa, de 7,5 ori mai mica decat in Germania si de 8 ori mai mica decat in Olanda, noteaza Digi24.ro.

Poate pentru ca volumul de munca este prea mare... Se poate sa fie o cauza. Atunci cand cantitatea creste, calitatea descreste si acest lucru se intampla pentru ca oamenii nu mai sunt productivi. De la un punct incolo, muncesti cu productivitate foarte redusa. Evident, rezultatele sunt pe masura.

Atentie la faptul ca studiul EUROFUND din 2012 arata ca Romania este pe primul loc in UE la numarul de ore lucrate saptamanal. Desi muncesc mult, angajatii romani aduc prea putina valoare adaugata in economie.

"Asamblarea la banda sau coaserea unor tetiere pentru masini e mai putin valoroasa decat dezvoltarea unor autoturisme sau cercetarea pentru noi tehnologii. Daca primele operatiuni sunt prestate in uzinele romanesti, cele din urma, se fac in Germania.", informeaza Digi24.ro.

Nu am putea avea un exemplu mai bun de atat, pentru a intelege de ce exista discrepante asa de mari intre Germania si Romania, intre Olanda si Romania, intre Belgia si Romania samd. Poate doar sa va amintim ca exportam multa materie prima catre tari bogate. Sunt procesate si apoi se intorc la noi, la preturi mult mai mari decat daca le-am produce noi. Desigur, daca am avea si tehnologiile lor, ar fi extraordinar. Am produce ca ei, din materia pe care deja o detinem. Apoi am putea sa exportam produse finite la preturile corecte pentru investitiile noastre.

Pana atunci, Romania inregistreaza de la un an la altul, mici pasi de progres. Avansam incet dar sigur. Dar nu uitati un lucru important. Investitiile in tehnologie se armonizeaza intotdeauna doar prin investitiile in capitalul uman. Sunt interdependente, fara exceptie.






NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Adela Simonescu


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
resurse umanemanagementul resurselor umanecapital umaninvestitii HR

Data aparitiei: 16 Iunie 2015
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Studii Eurostat. Romanii devin din ce in ce mai productivi. Motivul cresterii productivitatii in Romania! Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revenire din CCC. Stimulent de insertie. ConditiiIntrebare: O salariata a nascut la data de 09.09.2022, iar la data de 17.11.2022 contractul i-a fost suspendat pana la data de 09.09.2024 pt concediu de crestere copil. Tatal nu doreste sa isi ia luna/lunile tatalui, desi are acest drept. 1. In aceasta situatie, la ce data trebuie sa isi reia angajata activitatea pt a beneficia de stimulentul de insertie? 2. Exista anumite conditii pt a se reintoarce la serviciu la data de 09.09.2024?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Venituri pensie. Trecere pensie anticipata din pensie invaliditateIntrebare: O persoana s-a pensioat medical gr. III in cursul anului 2016. In perioada 2012- aprilie 2016, pe langa drepturile obtinute in baza contractului de munca, a indeplinit functia de membru al consiliului de administratie, incasand lunar o indemnizatie, asupra careia s-a calculat, retinut si virat contrbutia la pensie, CAS. Intrebari a) la stabilirea pensiei de invaliditate s-a valorifiat indemnizatia de administrator? Dar perioada de cinci ani, cand a urmat studii superioare la forma de invatamant...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]