Multe dintre CV-urile care sunt trimise in vederea obtinerii unui job sunt refuzate din primele 10 secunde de catre cei responsabili cu recrutarea. Astfel, un CV completat in mod corect poate sa faca diferenta intr-o multitudine de alte o suta sau o mie de CV-uri.
Candidatul trebuie sa aiba constiinta muncii efectuate si sa isi aprecieze la un nivel corect abilitatile de lucru, precum si caracteristicile personale. Includerea in CV a unei functii de manager doar pentru ca suna pompos nu implica si intelegerea de catre angajator a sarcinilor de lucru pe care candidatul trebuia sa le indeplineasca la fostul loc de munca.
Daca inainte de criza, aproape toata lumea ocupa un post de manager, odata cu criza aceste functii au fost adeseori inlocuite cu denumirea de junior/asistent. In prezent insa, aceste denumiri par sa aiba din nou tendinta de a urca pe trepte cat mai inalte astfel incat multi dintre cei din cadrul companiilor, mai mari sau mai mici, sunt fie CEO, fie experti, fie consultanti social media.
Astfel, candidatului care aplica la un nou job i se recomanda sa aiba un CV in care sa nu fie trecute functii mai importante decat cele pe care le-a ocupat, fara sa fie preluate denumiri care implica sarcini pe care, in fapt, candidatul in cauza nu le-a realizat niciodata.
Acesta poate face o comparatie cu cateva descrieri ale unor pozitii similare pentru a intelege mai bine asemanarile si diferentele dintre cele doua functii sau poate apela oricand la un specialist in cariera pentru o mai buna definire a portretului profesional.
Legis Plus Legislatia Muncii
Diurna legala in Romania si in strainatate
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
O hiperbolizare a functiilor il va face pe angajator sa nu ia in seama CV-ul. Mai concret, nu poti fi expert in publicitate daca esti inca student in primul an la facultatea de comunicare si nici nu poti inscrie in CV o alta functie pe care o ocupa in realitate doar cei cu ani buni de experienta in domeniul respectiv.