Guvernul va promova un sistem de pensii bazat pe conturi individuale de economisire!

pensiipensii 2014pensii facultativenoua lege a pensiilorpensii agricultura
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Guvernul va promova dezvoltarea unui sistem de pensii bazat pe conturi individuale de economisire, informeaza Mediafax.

Sistemul nou de pensii ar urma sa preia, ca pondere, un procent tot mai mare din venitul de inlocuire si din venitul total al asigurarilor sociale ale asiguratului.


Conform noului program al Guvernului, acest sistem porneste de la convingerea ca "sustenabilitatea unui sistem de pensii tine de aplicarea principiului conributivitatii, prin acumulare, si al responsabilitatii individuale", noteaza Mediafax.

"Pornind de la convingerea ca sustenabilitatea unui sistem de pensii tine de aplicarea principiului contributivitatii, prin acumulare, si al responsabilitatii individuale, vom promova dezvoltarea unui sistem de pensii durabil, bazat pe conturi individuale de economisire care sa preia, ca pondere, un procent tot mai mare din venitul de inlocuire si totodata din venitul total al asigurarilor sociale ale asiguratului.

In acest sens, vom sustine schimbarea principiilor care guverneaza sistemul public de pensii, prin centrarea sistemului pe principiul contributivitatii si al responsabilitatii individuale printr-un sistem de conturi individuale de economisire pentru pensia publica (Pilon I) cu asigurarea pe perioada de tranzitie catre noul sistem a masurilor de atenuare a costurilor reformei, fara afectarea veniturilor beneficiarilor in plata sau cu perioada de acumulare mica", arata planul Guvernului.


In cadrul documentului se stabileste introducerea sistemului facultativ de pensii ocupationale, Pilonul IV, ce are in centrul atentiei contributiile persoanelor asigurate si a angajatorilor. Astfel, se porneste de la specificul unor profesii sau domenii de activitate si se doreste eliminarea nedreptatilor create pentru beneficiarii pensiilor speciale, de noua lege a pensiilor.

De asemenea, se doreste stimularea pe termen lung a profesiilor cu grad mai mare de uzura si cresterea responsabilitatii pentru veniturile de batranete ale persoanelor ce presteaza activitati ocazionale sau sezoniere, in special in agricultura, insa nu numai.


sursa: Mediafax


de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
pensiipensii 2014pensii facultativenoua lege a pensiilorpensii agricultura

Data aparitiei: 10 Martie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Guvernul va promova un sistem de pensii bazat pe conturi individuale de economisire! Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]