Sindicalistii FSLI doresc micsorarea varstei de pensionare a cadrelor didactice

Isabela Alexe
Isabela Alexe
31 Octombrie 2017
31 Octombrie 2017
Isabela Alexe
Isabela Alexe
varsta pensionare mai mica profesoricadre didactice varsta pensionaremicsorare varsta pensionare profesori
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cadrele didactice doresc micsorarea varstei de pensionare cu trei ani, aducand in vedere faptul ca pot suferi din cauza suprasolicitarii psihice si exista multe cazuri grave, care stau ca marturie in acest sens.

Aceste argumente au fost aduse de cei de la Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), care solicita Guvernului sa modifice legea pensiilor, pentru aceasta categorie de angajati.
 
FSLI mai semnaleaza ca exista situatii in care un cadru didactic este nevoit sa lucreze chiar si cu 38 de elevi, ceea ce necesita: "o atentie sporita atat la fiecare elev in parte, cat si la propria persoana, cadrul didactic fiind considerat model (...) un consum psihic deosebit pentru activitatile desfasurate atat in timpul orelor, cat si in timpul pregatirii acestora; un efort considerabil in ceea ce priveste nu doar conduita, cat si pregatirea profesionala; adaptabilitatea la fiecare elev in parte, mai ales acolo unde sunt si cazuri speciale".


FSLI considera ca cerinta este echitabila, in contextul in care cadrele didactice au pensii foarte mici:

"Federatia noastra a facut demersuri si a solicitat Premierului Mihai Tudose ca in noua Lege a pensiilor, in sistemul de educatie, sa fie permisa pensionarea cadrelor didactice cu trei ani mai devreme. (...) Din cauza pensiilor de mizerie, marea majoritate a cadrelor didactice solicita prelungire de activitate. (...)", a declarat presedintele FSLI, Simion Hancescu, conform Agerpres.

Sistemul de pensii face diferente mari intre bugetari, coform sindicalistilor:

"Constatam ca exista persoane care ies la pensie la 43 de ani, cu o pensie de peste 10.000 de lei, in timp ce pe un profesor, dupa 43 de ani de munca, statul roman il “recompenseaza” cu o pensie de 1.500 de lei, intrucat principiul de calcul este diferit fata de cel aplicat in cazul altor bugetari.. (...)", concluzioneaza FSLI.


Legea pensiilor: de la anul punctul de pensie creste cu 10%. De ce Pilonul II devine optional?


Punctul de pensie creste cu 10% din 2018, iar Legea pensiilor va fi amanata pentru anul viitor, anunta reprezentantii Guvernului, in frunte cu presedintele PSD, Liviu Dragnea.

"Despre o noua lege a pensiilor care este aproape finalizata, practic, ca proiect, v-am spus mereu si va spun in continuare: niciodata nu a fost vorba ca ea sa fie prinsa ca prevedere bugetara in bugetul pe anul 2018, pentru ca ar fi insemnat ca fim nerealisti...citeste mai multe despre legea pensiilor aici >>>



Sursa: Agerpres


NOUTATI din Legislatia muncii

Pregatiti-va sa radeti cu lacrimi!


Savurati cele 12 caricaturi absolut dementiale
prezentate in Calendarul Vesel al Managerului HR 2025!


Vedeti AICI Caricaturile >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]