Detasarea transnationala 2022. Noile RESTRICTII impuse de legislatie companiilor care detaseaza angajati in spatiul UE si non-UE

detasarea transnationaladetasara soferi autodetasare conducatori auto
Detasarea transnationala 2022. Noile RESTRICTII impuse de legislatie companiilor care detaseaza angajati in spatiul UE si non-UE
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Incepem prin a va informa ca este important sa aflati care sunt principalele probleme intalnite in practica, dar si solutiile care va feresc de amenzi. 
 
Tocmai de aceea in ghidul „Detasarea transnationala a salariatilor” veti gasi explicatii in detaliu, inclusiv modificarile aduse de OG 12/2022 privind detasarea conducatorilor auto.
 
Incepand cu data de 2 februarie 2022 au intrat in vigoare actele normative adoptate de Comisia Europeana in cadrul Pachetului de mobilitate 1:
 
Directiva 2020/1057 de stabilire a unor norme specifice privind detasarea conducatorilor auto
 
Regulamentul (UE) 2020/1054 al Parlamentului European, in ceea ce priveste cerintele minime referitoare la duratele de conducere zilnice si saptamanale maxime, pauzele minime si perioadele de repaus zilnic si saptamanal si a Regulamentului (UE) 165/2014 in ceea ce priveste pozitionarea prin intermediul tahografelor
Incepand cu 21 februarie 2022 intra in vigoare Regulamentul (UE) 2020/1055, in vederea adaptarii acestora la evolutiile sectorului transportului rutier.
 
In ghidul „Detasarea transnationala a salariatilor” veti descoperi toate NOUTATILE, detalii aici >>>
 

Detasarea transnationala si mobilitatea salariatilor

 
Cu siguranta, si dvs. va confruntati cu efectele unui fenomen extrem de important care se manifesta in ultimii ani pe piata muncii: mobilitatea salariatilor pe teritoriul Uniunii Europene. E un fenomen major, care a impus necesitatea unor reglementari complexe, menite sa asigure respectarea drepturilor lucratorilor si libera concurenta.  
 
Iar problema o constituie tocmai complexitatea acestor reglementari. UE a emis cateva Directive in domeniu, dar a lasat tarilor membre posibilitatea de a stabili detaliile privind transpunerea lor in legislatiile nationale, ceea a facut ca regulile sa difere semnificativ de la o tara la alta.
 
Ca urmare, o analiza profesionista a acestor reguli devine vitala pentru a evita sanctiunile, care nu sunt deloc neglijabile. Este exact ce va ofera lucrarea pe stick „Detasarea transnationala a salariatilor”, care explica in detaliu regulile cu privire la detasarea lucratorilor din si in Romania, inclusiv modificarile aduse de recenta OG 12/2022.
 
Din lucrare aflati ce obligatii aveti, ce documente este necesar sa intocmiti, precum si modalitatea legala de intocmire, astfel incat sa nu riscati sanctionarea contraventionala in cazul unui control ITM sau reintegrarea veniturilor salariale in cazul unui control ANAF. Descopera lucrarea ACUM >>>
 

7 intrebari ESENTIALE pentru activitatea dvs.! Raspunsurile CORECTE va feresc de amenzi

 
1. Stiti ce trebuie sa contina actul aditional de detasare transnationala?
 
In ghid veti gasi un model de act aditional pentru detasarea transnationala intocmit in conformitate cu prevederile legale referitoare la detasarea transnationala.
 
2. Stiti ce informatii trebuie sa comunicati salariatilor anterior detasarii transnationale?
 
3. Stiti ce drepturile salariale trebuie sa platiti salariatilor pentru perioada in care presteaza activitate in alte state membre UE? Atentie, aceste drepturi se majoreaza daca detasarea transnationala dureaza mai mult de 1 an!
 
4. Stiti cum trebuie sa procedati pentru a nu risca reconsiderarea diurnei de catre organele fiscale? Reincadrarea diurnei conduce la plata dobanzilor si penalitatilor, ce pot ajunge la sume uriase.
 
5. Stiti cum se taxeaza si se declara veniturile salariatilor detasati?
 
6. Stiti in ce stat se platesc contributiile sociale in cazul salariatilor detasati? Dar impozitul pe venit?
 
7. Stiti cum se declara in Revisal detasarea transnationala?
 
Raspunsurile complete le gasiti in ghid.
 
2022 aduce noi reguli privind detasarea conducatorilor auto, descoperiti totul in ghidul realizat de expertii marca Rentrop & Straton, Detasarea transnationala a salariatilor, detalii aici >>>
 

NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
detasarea transnationaladetasara soferi autodetasare conducatori auto

Data aparitiei: 25 Februarie 2022
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Detasarea transnationala 2022. Noile RESTRICTII impuse de legislatie companiilor care detaseaza angajati in spatiul UE si non-UE Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]