Anexa de masuri cu caracter obligatoriu stabilite prin procesul-verbal de control

documentele de controlinspectorii de muncaproces verbal de controlcontrol itmproces verbal control itm
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


In legatura cu aspectele constatate in timpul controlului si neregulile consemnate in documentele de control, inspectorii de munca dispun masuri cu caracter obligatoriu cuprinse, de regula, in anexa la procesul verbal de control.

    Prin intermediul masurilor obligatorii inspectorul de munca stabileste obligatii concrete ale angajatorului ce trebuie indeplinite permanent sau la un termen expres mentionat si care constau in fapt in respectarea a unor obligatii rezultand din lege, contractul colectiv de munca aplicabil sau din contractele individuale de munca.

    Masura poate avea un caracter general, cum ar fi intocmirea pentru viitor a fiselor de prezenta a salariatilor, sau unui individual, cum ar fi eliberarea unei adeverinte catre un salariat al carui raport de munca a incetat.

    In stabilirea concreta a obligatiei veti fi sprijiniti si de faptul ca inspectorul de munca indica si temeiului legal al acelei obligatii, ceea ce va da posibilitatea observarii pentru viitor a cerintelor legale.

    Neindeplinirea sau indeplinirea partiala de catre entitatea controlata a masurilor dispuse de inspectorul de munca, la termenele stabilite de acesta, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda contraventionala de la 5.000 lei la 10.000 lei.

    Masurile obligatorii pot fi contestate de catre entitatea controlata in cadrul, procedurii de contencios administrativ.


Procesul-verbal de constatare si sanctiune

    In masura in care din analiza efectuata de inspectorii de munca rezulta concluzia savarsirii unor fapte contraventionale, in domeniul de competenta al acestora, inspectorii de munca dispun sanctiuni, care fac obiectul proceselor verbale de constatare si sanctionare a contraventiilor.

   Procesul verbal de sanctionare se comunica direct contravenientului prin inmanare. In cazul in care nu a fost inmanat la data incheierii, acesta se comunica prin posta, cu aviz de primire sau prin afisare la sediul/domiciliul contravenientului, in prezenta unui martor. Daca se dispune sanctiunea amenzii contraventionale, procesul verbal de sanctiune se insoteste de instiintarea de plata.

    Asistarea inspectorilor de munca in timpul controlului si semnarea documentelor intocmite se face de catre persoana fizica angajator sau de catre reprezentantul legal al angajatorului persoana juridica.

    Reprezentarea unitatii controlate pe durata controlului de o alta persoana imputernicita in acest sens, se poate face numai in baza imputernicirii date de reprezentantul legal, in conformitate cu prevederile actului constitutiv. Totusi documentele intocmite cu ocazia controlului se semneaza de catre reprezentantul legal al unitatii controlate.






NOUTATI din Legislatie muncii

Ce noutati au aparut in domeniul legislatiei muncii?


Parcurgeti Caietul Seminarului National de Legislatia Muncii!
Contine noutatile legislative din 2024, implicatii, controverse, solutii!


Iata mai jos cateva exemple:

1) Salariul minim
2) Concediul de crestere copil
3) Hartuirea la locul de munca
4) Telemunca pentru parinti
5) Suspendarea si incetarea CIM
6) Contractul cu fractiune de norma
7) Pauza de masa



...Vezi AICI detaliile complete <<

de Gabriela Dita


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
documentele de controlinspectorii de muncaproces verbal de controlcontrol itmproces verbal control itm

Data aparitiei: 30 Septembrie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Anexa de masuri cu caracter obligatoriu stabilite prin procesul-verbal de control Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Asistent Director GeneralIntrebare: Am nevoie de fisa postului pentru Responsabil Functiune (cod COR 243217), ma poate ajuta cineva?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Stabilire si retribuire posturi intr-o societateIntrebare: Va rog sa imi prezentati baza legala daca o firma cu activitate principala in fabricarea pieselor de autovehicule poate angaja mai multe persoane (5 Manageri financiari si 2 Contabili sefi) pentru aceeasi functie de conducere, avand aceeasi fisa de post, cu atributii similare dar cu salarii diferite.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]