Cat timp putem sa prelungim contractul determinat? Angajata ameninta ca merge la ITM!

14 August 2014
14 August 2014
contract pe durata determinatasuspendare contractcontract de munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


"Angajata ne ameninta ca merge la ITM. Am angajat-o pe dansa in urma cu 3 luni pe perioada determinata de o luna si apoi i-am intocmit un act aditional de prelungire a CIM tot cu cate o luna. Acum dorim sa ii prelungim tot cu o luna, fiind a patra luna. Stim ca nu avem voie sa intocmim mai mult de 3 contracte succesive, dar sa prelungim contractul ar fi o problema? Va rog sa imi spuneti cum trebuie sa procedam in aceasta situatie."

Raspunsul specialistilor PortalCodulMuncii.ro:

Va amintim faptul ca in Codul Muncii se prevede clar  ca intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata. Mai mult, contractele individuale de munca pe durata determinata incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata sunt considerate contracte succesive si nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fiecare.

Evident, contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.

In temeiul acestei dispozitii legale apreciez ca ori de cate ori va fi necesar in cazul unui program, proiect sau lucrare, contractul va putea fi prelungit dupa expirarea termenului initial, deci chiar peste termenul maxim de 36 de luni (daca acesta este termenul initial), cu perioada (durata) realizarii proiectului, programului sau lucrarii.

Prin urmare, prelngirea contractului este posibila numai in cazul in care angajarea pe durata determinata s-a facut pe durata unui proiect, program sau a unei lucrari.

In alte alte cazuri, legiutorul nu a prevazut posibilitatea prelungirii contractului individual de munca pe durata determinate astfel incat, in speta, cele trei prelungiri ale contractului individual de munca reprezinta 3  contracte successive. De aceea, apreciem ca, contractual individual de munc a in situatia prezentata nu poate fi prelungit.


NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]