Activitate prestata 7 zile pe luna. Pentru ce tip de contract se va opta?

Ioana Pavel
Ioana Pavel
05 Septembrie 2024
05 Septembrie 2024
Ioana Pavel
Ioana Pavel
activitate salariattip de contract de munca
Activitate prestata 7 zile pe luna. Pentru ce tip de contract se va opta?
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

"In cazul unei firme de transport, daca patronul vrea sa dea de lucru pentru o persoana care nu are un alt contract de munca si la firma asta ar avea cate o saptamana de lucru in fiecare luna (ocazional cate un transport), ce modalitate de contract si in ce conditii puteti se ne sugerati? In fiecare luna contract determinat pentru o saptamana? - in acest caz contributiile se platesc la salariul negociat? Contract de munca cu ora mai putina pe luna? - in acest caz trebuie platite contributiile pentru salariul minim?"

Raspunsul specialistilor: 

Conform art. 103 din Codul muncii:

Salariatul cu fractiune de norma este salariatul al carui numar de ore normale de lucru, calculate saptamanal sau ca medie lunara, este inferior numarului de ore normale de lucru al unui salariat cu norma intreaga comparabil.

Inspectorii ITM veniti in control va pot solicita nu mai putin de 160 de documente! Nicio grija! Le puteti prezenta imediat ORICE document, intocmit fara greseala, in concordanta cu ultimele modificari legislative, detalii AICI >>> 

 

In baza acestui articol, in situatia expusa de dvs se poate incheia un contract individual de munca pe durata ndeterminata cu ore pe luna intrucat nu exista un numar de ore lucrate egal in fiecare saptamana pentru a-l incheia cu ore pe saptamana. In acest caz contributiile sociale se platesc la suma de 3.400 lei (3.700 – 300).

Exista si posibilitate incheierii unui contract individual de munca pe durata determinata de spre exemplu intre 1 si 7 septembrie, situatie in care intrucat contractul individual de munca nu este activ intreaga luna contributiile sociale se platesc la venitul brut. 

Daca insa salariatul trebuie sa presteze activitate in fiecare luna 7 zile nu se incheie contract pe durata determinata ci contract pe durata nederminata.

Un raspuns oferit in septembrie 2024, de catre expertii de la PortalCodulMuncii. Da click aici pentru mai multe raspunsuri si sfaturi de la specialisti in legislatia muncii si resurse umane.



 

 
 

 

 
 
 

Vizionati webinarul GRATUIT
“Noua lege a pensiilor”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
[x]