PE solicita masuri mai puternice pentru combaterea celei mai mari amenintari la adresa viitorului Europei!

somajnivelul somajuluisomajul in randul tinerilorsomaj tinericombaterea somajului
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Parlamentul European (PE) solicita instituirea de masuri mai puternice in vederea combaterii somajului in randul tinerilor.

Somajul in randul tinerilor reprezinta cea mai mare amenintare la adresa viitorului Europei si combaterea sa, PE propune finantare UE mai mare in viitoarele bugete, pentru programele ce vizeaza realizarea de noi locuri de munca, informeaza Parlamentul European, prin Biroul de informare din Romania.

Parlamentul European cere masuri mai puternice de combatere a somajului in randul tinerilor, standarde minime pentru ucenici si salarii decente.

Mai mult, reprezentantii PE solicita majorarea finantarii UE pentru programele ce creeaza locuri de munca.

"O crestere economica de durata este imposibila fara reducerea inegalitatilor", se arata in textul aprobat cu 502 de voturi pentru, 112 impotriva si 22 de abtineri.

Conform deputatilor europeni, nivelul somajului in randul tinerilor a crescut fara precedent, fiind de cca 23% in UE, cu varfuri de peste 50% in unele state membre.

In total, discutam despre un numar de 5,3 milioane de europeni care su varste mai mici de 25 de ani si sunt someri.

In cadrul rezolutiei se arata ca se cere monitorizare atenta din partea Comisiei in vederea implementarii schemelor de garantare pentru tineri.

Mai mult, in cadrul rezolutiei se cere ca finantarea UE pentru Initiativa de combatere a somajului in randul tinerilor sa fie mai mare decat este in prezent, de 6 miliarde de euro.

Care sunt masurile suplimentare prin care se poate reduce rata somajului in randul tinerilor, conform deputatilor? Discutam despre actiunile care vor descuraja abandonul scolar, actiunile care promoveaza formarea profesionala si uceniciile. De asemenea, sunt vizate si strategii mai complexe pentru cei care nu detin loc de munca si nu sunt inscrisi intr-un program educational.

"Statele membre UE ar trebui sa utilizeze si Fondul Social European sau ERASMUS+ pentru a finanta proiecte care sa promoveze uceniciile si sa combata saracia si excluderea sociala", spun deputatii europeni.

"Rezolutia subliniaza ca este important ca tinerii sa obtina calificari transversale, cum ar fi cunostinte despre tehnologiile informatiei, capacitatea de leadership, gandire critica si limbi straine, printre altele prin studii in strainatate. Statele membre care au in vedere posibila viitoare structura a economiilor lor ar trebui sa dea prioritate stiintei, tehnologiei, ingineriei si matematicii in programele educationale, intrucat aceste profile vor fi foarte cautate pe piata muncii.

Deputatii mai cer statelor membre sa se asigure ca tinerii au acces la locuri de munca de calitate care ofera stabilitate si siguranta si care corespund standardelor de munca generale. Pentru a incuraja crearea de locuri de munca, guvernele ar trebui sa reduca povara administrativa pentru liber profesionisti, micro-intreprinderi si intreprinderi mici si mijlocii, sa introduca politice favorabile de taxare si sa creeze un climat mai favorabil pentru investitiile private. ", se precizeaza pe site-ul Parlamentul European, prin Biroul de informare din Romania.


sursa: www.europarl.ro

NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
somajnivelul somajuluisomajul in randul tinerilorsomaj tinericombaterea somajului

Data aparitiei: 22 Iulie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

PE solicita masuri mai puternice pentru combaterea celei mai mari amenintari la adresa viitorului Europei! Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]