Rata somajului in randul tinerilor in Romania: 25,7%! Jumatate dintre studenti isi doresc o afacere

rata somajului in randul tinerilorsomaj tinerirata somajului in 2014someri tineri
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


In ultimele 3 trimestre, somajul in randul tinerilor a crescut puternic si in Romania, atingand nivelul record de 25,7% in primul trimestru din 2014.

52% dintre studentii romani isi doresc o afacere proprie in urmatorii 2 ani. Acestea sunt rezultatele unei analiza realizate de EY Romania.

"Tinerii romani sunt dispusi sa munceasca din greu pentru ceea ce isi doresc, conform unei analize recente realizate de EY impreuna cu Academia de Studii Economice in randul a 765 studenti. Conform aceleiasi analize, 52% dintre acesti tineri sunt interesati sa isi dezvolte propria afacere in urmatorii doi ani. Avand in vedere aceste date, tinerii romani trebuie sustinuti sa devina antreprenori prin masuri clare, care sa derive din masurile si schemele de succes aplicate in alte tari si adaptate realitatilor romanesti", a declarat Mihaela Matei, coordonatorul proiectului Barometrul Antreprenoriatului Romanesc si Special Projects Communication Officer, EY Romania, citata de Agerpres.

"In Romania, desi anul trecut rata somajului in randul tinerilor era sub media europeana, in primul trimestru din 2014 aceasta rata a atins 25,7%, dupa o crestere continua in ultimele trei trimestre", se precizeaza in cadrul unui comunicat din partea institutiei.
 
Cu toate ca se iau masuri cat se poate de consistente pentru combaterea cresterii ratei somajului in randul tinerilor, aceasta continua sa creasca. Un posibil mod de solutionare a acestei situatii este si cel de indrumare a tinerilor catre proiecte antreprenoriale in cadrul carora acestia sa isi gaseasca implinirea profesionala.

Conform EY Romania, afacerile conduse de antreprenori vor genera mai multe locuri de munca decat marile corporatii in anul 2015. Astfel, expertii EY considera oportuna crearea de mecanisme de finantare, cu derulare prin guverne sau cu sprijinul acestora.

Cu toate acestea, nivelul fiscalizarii, incertitudinea fiscala si birocratia reprezinta cateva dintre obstacolele pe care romanii le considera ca fiind motive de neincredere intr-un eventual proiect antreprenorial.

sursa: Agerpres



de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
rata somajului in randul tinerilorsomaj tinerirata somajului in 2014someri tineri

Data aparitiei: 30 Iulie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Rata somajului in randul tinerilor in Romania: 25,7%! Jumatate dintre studenti isi doresc o afacere Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]