Victor Ponta: Se va aplica Legea salarizarii cu majorari doar pentru tinerii cu venituri mici

08 Mai 2014
08 Mai 2014
rata somajuluilegea salarizariisalarizarevenituri micivenituri tineri
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Guvernul va aplica Legea Salarizarii unitare, dar prin majorarea salariilor pentru tinerii ce detin venituri mai mici, conform programului de convergenta transmis la Comisia Europeana, informeaza Mediafax.

Astfel aplicata, Legea Salarizarii va deveni un instrument care va ajuta la stimularea consumului.

"In privinta consumului, masurile preconizate cu efecte semnificative asupra veniturilor disponibile sunt: cresterea salariului minim, care va continua in 2015 si 2016, astfel incat in 2016 sa ajunga la 1200 lei, continuarea indexarii pensiilor in raport cu inflatia si evolutia reala a castigurilor salariale, acordarea venitului minim de insertie, aplicarea Legii salarizarii unitare in sensul majorarii salariilor categoriilor de salariati tineri cu venituri mai mici, precum si alte masuri pentru gospodariile cu venituri mici si mijlocii", se arata in document.

Legea-cadru a salarizarii personalului platit din fonduri publice a fost aprobata in 2010, cu un esantion reprezentativ de 260 posturi din toate domeniile de activitate. Pe baza evaluarii acestui esantion a fost realizata o noua ierarhie a posturilor din domeniile de acivitate si din cadrul aceluiasi domeniu.

Mediafax mai noteaza faptul ca raportul dintre salariul minim si cel maxim in sectorul bugetar a fost stabilit de la 1 la 15. Mai mult, numarul claselor de salarizare a fost limitat la 110. In ceea ce priveste sporurile, compensatiile, primele si indemnizatiile, acestea au fost plafonate astfel ca salariul de baza sa reprezinte partea majoritara a castigului.

Conform programului de convergenta, Guvernul spera ca, pe termen mediu, cresterea economica sa realizeze conditiile imbunatatirii ocuparii, mai ales referitor la numarul salariatilor.

Se estimeaza astfel ca nivelul populatiei ocupate va fi augumentat cu o medie de 0,3 procente anual iar numarul salariatilor cu 0,7 procente.

Mediafax mai mentioneaza faptul ca rata somajului ar urma sa scada de la 7,3% la 6,7% in 2017.

sursa: Mediafax


NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarca GRATUIT
“Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]