Concediile medicale pentru gravide, pacienti de cancer si mame cu copii bolnavi, scutite de CASS

scutire plata cassconcedii medicale gravideconcedii medicale cancer cassscutire plata cass concedii medicale
Concediile medicale pentru gravide, pacienti de cancer si mame cu copii bolnavi, scutite de CASS
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Obligativitatea platii contributiei CASS pentru concediile medicale pentru gravide, pacienti de cancer, mame cu copii bolnavi, cazuri de urgenta si concedii postnatale urmeaza sa fie eliminata printr-o ordonanta de urgenta care a fost adoptata in data de 4 aprilie de Guvern.
 
Potrivit premierului Marcel Ciolacu: "Incepem astazi (n.n. 4 aprilie) prin a rezolva, asa cum am promis zilele trecute, problema concediilor medicale. Introducem, prin ordonanta de urgenta, scutirea de la plata contributiei sociale pentru indemnizatiile de concediu medical in cazul mamelor cu copii bolnavi, gravidelor, pacientilor cu afectiuni oncologice si in cazurile de urgenta", potrivit informatiilor publicate de site-ul Guvernului Romaniei.
 
Nelamuriri legate de concedii? Specialistii Rentrop & Straton iti vin in ajutor!
 
GHIDUL practic 17 tipuri de concedii. Regim juridic si fiscal, in care gasiti solutii complete si argumentate impecabil pentru orice problema care poate aparea la gestionarea unui concediu. Indiferent ca este vorba despre un concediu medical, de ingrijitor, de risc maternal, de acomodare, de odihna, fara plata etc. – aici aflati raspunsul dorit, DETALII AICI >>>
 
Premierul a mai adaugat ca va fi propus un ajutor de 2.000 de lei, acordat o sigura data, pentru fiecare nou-nascut, pana in anul 2027, in cazul mamelor defavorizate, cu venituri mici, sau aflate in situatii critice de viata.
 
"Prin acelasi proiect, sprijinim tinerele mame defavorizate, cu venituri mici, sau aflate in situatii critice de viata. Romania are cel mai mare numar de mame minore din Europa, astfel ca aceasta interventie este extrem de necesara. Propunem un ajutor de 2.000 de lei, acordat o singura data, pentru fiecare nou-nascut, pana in anul 2027, cu un buget de 120 de milioane de euro din fonduri europene".
 
 
Mihai Constantin, purtatorul de cuvant al Guvernului a mai adaugat:
 
"Incep cu o ordonanta de urgenta adoptata de Executiv cu un impact social substantial. (...) Aceeasi ordonanta de urgenta a fost amendata in cadrul sedintei de Guvern, pentru a include si o masura sociala de ordin medical, de asemenea mult asteptata, si anume scutirea de la plata contributiei sociale pentru indemnizatiile de concediu medical in cazul gravidelor, al mamelor cu copii bolnavi, al pacientilor cu afectiuni oncologice si pentru cazurile de urgenta.
(...)
Reporter: Daca ne puteti ajuta cu o lamurire. Mai exact, se elimina impozitarea aceasta de 10% pentru concediile medicale. Sunt incluse aici si concediile postnatale?
Mihai Constantin: Multumesc pentru intrebare, pentru ca un ministru a auzit prima interventie la brief pe aceasta tema si a tinut sa precizeze, intr-adevar, ca da, si concediile postnatale sunt incluse in aceasta lista care nu vor suporta cei 10% din concediile medicale."
 
 

NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
scutire plata cassconcedii medicale gravideconcedii medicale cancer cassscutire plata cass concedii medicale

Data aparitiei: 05 Aprilie 2024
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Concediile medicale pentru gravide, pacienti de cancer si mame cu copii bolnavi, scutite de CASS Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fise de postIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu 2 fise de post pentru meseriile:INGINER CHIMIST si DISPECER SISTEME DE MONITORIZARE SI APARATURA DE CONTROL.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa postului pentru Florar decoratorIntrebare: Am rugamintea sa ma ajutati cu o fisa de post pentru ocupatia de florar-decorator.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]